Dofinansowanie PFRON
Dofinansowanie PFRON
Czy częściowe dofinansowanie przez PFRON do roweru rehabilitacyjnego też należy uznać jako dochód i rozliczyć się z niego?nie ma na to żadnego pitu a pieniądze były przelane przez Pfron bezpośrednio do sklepu w którym zakupiony był rower
Re: Dofinansowanie PFRON
Nie,natomiast należy pamiętać,że odliczając zakup tego roweru w ramach ulgi rehabilitacyjnej odlicza się tylko kwotę którą się samemu zapłaciło (bez tej dofinansowanej przez PFRON)
nie jestem przekonana, czy taki rower może być indywidualnym sprzętem rehabilitacyjnym
obawiam się, że to jest raczej sprzęt ogólnego użytku
obawiam się, że to jest raczej sprzęt ogólnego użytku
Nie zakładałem nowego wątku ale też mam zapytanie wzg.roweru
ROWER Rehabilitacyjny kupiłem ale w roku 2010 i nie odliczyłem go czy mogę to uczynić teraz ??
Czy na fakturze musi być nazwa rehabilitacyjny czy może być inna np. treningowy ??
ROWER Rehabilitacyjny kupiłem ale w roku 2010 i nie odliczyłem go czy mogę to uczynić teraz ??
Czy na fakturze musi być nazwa rehabilitacyjny czy może być inna np. treningowy ??
Moim zdaniem czy jego nazwa jest - rehabilitacyjny, czy treningowy - nie ma znaczenia.
Decydujące jest posiadanie : orzeczenie o niepełnosprawności oraz zalecenie lekarza specjalisty o konieczności zakupu tego sprzętu dla dalszej rehabilitacji.
Decydujące jest posiadanie : orzeczenie o niepełnosprawności oraz zalecenie lekarza specjalisty o konieczności zakupu tego sprzętu dla dalszej rehabilitacji.
Mam pytania dalsze odnośnie tego roweru
1, Czy trzeba mieć na taki rower rachunek VAT czy wystarczy zwykły paragon.
Kupiłem go w sklepie internetowym i przelałem pieniądze na ich konto tam figuruje nazwa za co
1, Czy trzeba mieć na taki rower rachunek VAT czy wystarczy zwykły paragon.
Kupiłem go w sklepie internetowym i przelałem pieniądze na ich konto tam figuruje nazwa za co
Musi być faktura VAT,bo na paragonie nie ma danych nabywcy (paragon jest "anonimowy" i nie wynika z niego czy rower zakupiła osoba niepełnosprawna czy pełnosprawna)