PITy 2020 Asystent - błąd wydruku
Re: PITy 2020 Asystent - błąd wydruku
Ciekawe że PIT-28 z odznaczoną czarną czcionką drukuje się prawidłowo, ale waga pliku to 7568 KB, z czarną są powielane dane z pierwszej strony na następnych, natomiast PIT-37 drukuje się prawidłowo bez względu na czcionkę, tyle że przy niebieskiej waga pliku to 4745 KB, a przy czarnej tylko 216 KB, mówię tu o opcji "Utwórz PDF" we wszystkich opisanych tu przypadkach.
Ciekawa zależność i typu zeznania i koloru czcionki i prawidłowości druku, to zaobserwowałem u siebie, może co komputer to inaczej, wiadomo, system, wersja itp.
Ciekawa zależność i typu zeznania i koloru czcionki i prawidłowości druku, to zaobserwowałem u siebie, może co komputer to inaczej, wiadomo, system, wersja itp.
@markus: To wszystko mogę wytłumaczyć - jedne wydruki są bitmapowe, inne wektorowe bez czcionek, a te najmniejsze wektorowe z czcionkami.
@Jason47: Proszę spróbować wydrukować z niebieskimi czcionkami. Wydruk będzie z bitmapą ok 800KB na stronę ale przynajmniej powinien być bez nadrukowanych wypełnień.
@Jason47: Proszę spróbować wydrukować z niebieskimi czcionkami. Wydruk będzie z bitmapą ok 800KB na stronę ale przynajmniej powinien być bez nadrukowanych wypełnień.
-
Panie Marcinie tak w formie informacyjnym - ta opcja (z niebieskimi czcionkami) działa ,aczkolwiek jak wypełni się pit->wyśle i chce się wydrukować od razu po wysyłce to wyskakuje błąd generowania pliku PDF. Aczkolwiek jak się zamknie program i otworzy na nowo i wtedy drukuj=>do pdf wszystko się prawidłowo tworzy.
Taką dodatkową anomalię zauważyłem, może coś pomoże.
A i trzeba drukować ten plik PDF z opcją "drukuj jako obraz" - aczkolwiek nie wiem jaki to ma związek.
Panie Marcinie tak w formie informacyjnym - ta opcja (z niebieskimi czcionkami) działa ,aczkolwiek jak wypełni się pit->wyśle i chce się wydrukować od razu po wysyłce to wyskakuje błąd generowania pliku PDF. Aczkolwiek jak się zamknie program i otworzy na nowo i wtedy drukuj=>do pdf wszystko się prawidłowo tworzy.
Taką dodatkową anomalię zauważyłem, może coś pomoże.
A i trzeba drukować ten plik PDF z opcją "drukuj jako obraz" - aczkolwiek nie wiem jaki to ma związek.
Teraz drukuje bez błędów, ale nadal w trybie graficznym i bez tła. Już trochę lepiej. Może uda się i wektorowo...
Pozdrawiam!
P.S. Moja Spółdzielnia Mieszkaniowa przysłała mi dziś PDF z wymiarem opłat. Pół strony, 14kB. Jakoś dali radę.
Pozdrawiam!
P.S. Moja Spółdzielnia Mieszkaniowa przysłała mi dziś PDF z wymiarem opłat. Pół strony, 14kB. Jakoś dali radę.
Dobry wieczór, u nas przy próbie wydruku wyskakuje "Wystąpił błąd podczas drukowania", czy to na zwykłej drukarce, czy przy drukowaniu do pdf, czy da się coś z tym zrobić?
https://ibb.co/myH7ynz
https://ibb.co/myH7ynz
Czy to najnowsza wersja? Jeśli nie to proszę zaktualizować.
Tak, mamy zainstalowaną najnowszą wersję.
Przed godziną zamieściłem nowsza wersję , w której zrobiłem zmiany mogące mieć wpływ na wydruk.
Jeśli aktualizacji nic nie da to proponuję dwa rozwiązania (jeśli to Windows 10 lub 7)
Przy zamkniętym programie:
1. We właściwościach pliku ustawić "uruchom jako Windows vista".
albo
2. Uruchomić ten plik: https://www.dobry.pl/pliki/PITyIPS.UseGDI.reg (trzeba mieć prawa administratora).
Jeśli to nic nie pomoże to na razie nie mam rozwiązania.
Jeśli aktualizacji nic nie da to proponuję dwa rozwiązania (jeśli to Windows 10 lub 7)
Przy zamkniętym programie:
1. We właściwościach pliku ustawić "uruchom jako Windows vista".
albo
2. Uruchomić ten plik: https://www.dobry.pl/pliki/PITyIPS.UseGDI.reg (trzeba mieć prawa administratora).
Jeśli to nic nie pomoże to na razie nie mam rozwiązania.
U mnie poszło przy pierwszym punkcie, zrobił PDF i wydruk.
Dzięki
Dzięki
-
Dzień dobry
PIT 37 Wspólne rozliczenie małżonków +PIT 0 nie mogę wydrukować zarówno w PDF jak również na drukarce Brother DCP-J125
Nie pokazuje żadnego błędu. W belce na górze mam błędy 0, informacje 0 o ukryte 0, po przeanalizowaniu deklaracji nie dostrzegam, żadnych błędów. (Pit-37 wspólne opodatkowanie małżonków)
Proszę o pomoc
E.CH
ZAŁĄCZNIKI
Błąd wydruku.PNG
PIT 37 Wspólne rozliczenie małżonków +PIT 0 nie mogę wydrukować zarówno w PDF jak również na drukarce Brother DCP-J125
Nie pokazuje żadnego błędu. W belce na górze mam błędy 0, informacje 0 o ukryte 0, po przeanalizowaniu deklaracji nie dostrzegam, żadnych błędów. (Pit-37 wspólne opodatkowanie małżonków)
Proszę o pomoc
E.CH
ZAŁĄCZNIKI
Błąd wydruku.PNG
- Załączniki
-
- Błąd wydruku.PNG (7.57 KiB) Przejrzano 718 razy