PITy 2020 Asystent - błąd wydruku

Rozmowy o programach IPS i Fundacji Nasza Szkoła
markus

Re: PITy 2020 Asystent - błąd wydruku

Post autor: markus »

Ciekawe że PIT-28 z odznaczoną czarną czcionką drukuje się prawidłowo, ale waga pliku to 7568 KB, z czarną są powielane dane z pierwszej strony na następnych, natomiast PIT-37 drukuje się prawidłowo bez względu na czcionkę, tyle że przy niebieskiej waga pliku to 4745 KB, a przy czarnej tylko 216 KB, mówię tu o opcji "Utwórz PDF" we wszystkich opisanych tu przypadkach.
Ciekawa zależność i typu zeznania i koloru czcionki i prawidłowości druku, to zaobserwowałem u siebie, może co komputer to inaczej, wiadomo, system, wersja itp.

M.K.

Post autor: M.K. »

@markus: To wszystko mogę wytłumaczyć - jedne wydruki są bitmapowe, inne wektorowe bez czcionek, a te najmniejsze wektorowe z czcionkami.

@Jason47: Proszę spróbować wydrukować z niebieskimi czcionkami. Wydruk będzie z bitmapą ok 800KB na stronę ale przynajmniej powinien być bez nadrukowanych wypełnień.

marceli_tar

Post autor: marceli_tar »

@Jason47: Proszę spróbować wydrukować z niebieskimi czcionkami. Wydruk będzie z bitmapą ok 800KB na stronę ale przynajmniej powinien być bez nadrukowanych wypełnień.

Panie Marcinie tak w formie informacyjnym - ta opcja (z niebieskimi czcionkami) działa ,aczkolwiek jak wypełni się pit->wyśle i chce się wydrukować od razu po wysyłce to wyskakuje błąd generowania pliku PDF. Aczkolwiek jak się zamknie program i otworzy na nowo i wtedy drukuj=>do pdf wszystko się prawidłowo tworzy.
Taką dodatkową anomalię zauważyłem, może coś pomoże.
A i trzeba drukować ten plik PDF z opcją "drukuj jako obraz" - aczkolwiek nie wiem jaki to ma związek.

Jason47

Post autor: Jason47 »

Teraz drukuje bez błędów, ale nadal w trybie graficznym i bez tła. Już trochę lepiej. Może uda się i wektorowo...
Pozdrawiam!
P.S. Moja Spółdzielnia Mieszkaniowa przysłała mi dziś PDF z wymiarem opłat. Pół strony, 14kB. Jakoś dali radę.

Tokone

Post autor: Tokone »

Dobry wieczór, u nas przy próbie wydruku wyskakuje "Wystąpił błąd podczas drukowania", czy to na zwykłej drukarce, czy przy drukowaniu do pdf, czy da się coś z tym zrobić?

https://ibb.co/myH7ynz

M.K.

Czy to najnowsza wersja? Jeśli nie to proszę zaktualizować.

Tokone

Post autor: Tokone »

Tak, mamy zainstalowaną najnowszą wersję.

M.K.

Przed godziną zamieściłem nowsza wersję , w której zrobiłem zmiany mogące mieć wpływ na wydruk.
Jeśli aktualizacji nic nie da to proponuję dwa rozwiązania (jeśli to Windows 10 lub 7)

Przy zamkniętym programie:

1. We właściwościach pliku ustawić "uruchom jako Windows vista".
albo
2. Uruchomić ten plik: https://www.dobry.pl/pliki/PITyIPS.UseGDI.reg (trzeba mieć prawa administratora).

Jeśli to nic nie pomoże to na razie nie mam rozwiązania.

Optim

Post autor: Optim »

U mnie poszło przy pierwszym punkcie, zrobił PDF i wydruk.
Dzięki

elzbieta chmura

Post autor: elzbieta chmura »

Dzień dobry
PIT 37 Wspólne rozliczenie małżonków +PIT 0 nie mogę wydrukować zarówno w PDF jak również na drukarce Brother DCP-J125
Nie pokazuje żadnego błędu. W belce na górze mam błędy 0, informacje 0 o ukryte 0, po przeanalizowaniu deklaracji nie dostrzegam, żadnych błędów. (Pit-37 wspólne opodatkowanie małżonków)
Proszę o pomoc
E.CH
ZAŁĄCZNIKI
Błąd wydruku.PNG
Załączniki
Błąd wydruku.PNG
Błąd wydruku.PNG (7.57 KiB) Przejrzano 715 razy

Zablokowany