Dobrze chcę to zrobić ?

Pytania i informacje związane z rozliczaniem pit-ów za 2016 rok.
wla.gle

Re: Dobrze chcę to zrobić ?

Post autor: wla.gle »

@snykwa
..Resztę potwierdzam. Dobry jestem w potwierdzaniu-czyżby to mi tylko pozostało.

Bez Ciebie...jak mówią... ani rusz.
________
Ahoj !

gabsonisia

Post autor: gabsonisia »

Hej!
Ogromnie Wam dziękuję za pomoc!
Mam jeszcze pytanie.
Program wyświetlił mi dwa komunikaty:
Nie pobrano kwoty składki na ubezpieczenie społeczne podatnika odprowadzonej w państwach, do których stosuje się ulgę a zaznaczono, że ulgę ma obliczyć program - jeśli kwoty nie było lub nie chcesz jej odliczyć czy obliczaniu ulgi wpisz 0,00.

Ne dokonano wyboru w poz. 215a. Kwotę z poz. 207 przeniesiono do poz. 215. Aby usunąć komunikat wstaw w poz. 215 "tak" lub "nie" i wpisz kwotę zaliczek wpłaconych.

Co do tego pierwszego to na Jaaropgaafie mam Verrekende arbeidskorting - € 517 - tego nie uwzględniam na 100%?
Co do drugiego to zaznaczam "TAK"?

snykwa

Post autor: snykwa »

Do pierwszego wpisz 0.
Dla drugiego TAK.

wla.gle

Post autor: wla.gle »

Oczywiście ja tym razem potwierdzam....

....Verrekende arbeidskorting - to nie są składki społeczne....to jest ulga z tytułu pracy/stażu...

gabsonisia

Post autor: gabsonisia »

Cześć!
Dzięki Waszej pomocy udało mi się dotrzeć prawie do konca rozliczenia! Ogromnie Wam dziekuję! Macie jakiś pomysł jak mogę sie Wam odwdzięczyć? 🙂
Na koniec jeszcze jedno pytanie...żeby przesłać mój pit przez ten program, dla uwiarygodnienia potrzebuję wpisać kwotę z zeszlorocznego zeznania - chodzi o mój zeszłoroczny dochód, czy o podatek (pozycje 44 lub 115 czy coś zupełnie innego)?

snykwa

Post autor: snykwa »

Wystarczy ciepło pomyśleć.
Potrzebny jest przychód za 2016 a konkretnie jeśli to był PIT-37 to kwota z poz. 64.

Zablokowany