Otwórz zapisane
Otwórz zapisane
Na skróty: Otwórz zapisane.
Po kliknięciu na "otwórz zapisane" program przestaje działać. Zauważyłem to dzisiaj.
Do tej pory tego nie było. Poza tym program działa.
Mam Win 8.1.
Po kliknięciu na "otwórz zapisane" program przestaje działać. Zauważyłem to dzisiaj.
Do tej pory tego nie było. Poza tym program działa.
Mam Win 8.1.
-
Re: Otwórz zapisane
Nie został przypadkiem zmieniony folder danych, do którego nie mamy teraz dostępu?
Proponuje wybrać w menu Plik\Właściwości programu zakładka Foldery i sprawdzić lokalizacje - "Folder dokumentów".
Proponuje wybrać w menu Plik\Właściwości programu zakładka Foldery i sprawdzić lokalizacje - "Folder dokumentów".
Nic nie zmieniałem. Nie działa "otwórz zapisane" i "import z 2016" Po prostu program PIT-y przestaje działać.
Muszę wyłączyć komputer i włączyć ponownie.
Natomiast bez problemu tworzę nowe PIT-y, robię wyliczenia i przesyłam.
Dane płatnika muszę wstawiać ręcznie.
To samo było chyba w ubiegłym roku.
Muszę wyłączyć komputer i włączyć ponownie.
Natomiast bez problemu tworzę nowe PIT-y, robię wyliczenia i przesyłam.
Dane płatnika muszę wstawiać ręcznie.
To samo było chyba w ubiegłym roku.
-
Jaka jest lokalizacja zapisywanych zeznań - "Folder dokumentów"?
Posiada Pan pełne uprawnienia do folderu, który jest przedstawiony w tej lokalizacji?
Posiada Pan pełne uprawnienia do folderu, który jest przedstawiony w tej lokalizacji?
Może jakiś plik w katalogu jest uszkodzony i program próbując go odczytać wpada w pętlę.
Proponuję najpierw zmienić katalog na pusty i sprawdzić działanie.
Proponuję najpierw zmienić katalog na pusty i sprawdzić działanie.
Czy coś wiadomo więcej? Trzeba poszukać przyczynę, która powoduje zawieszanie programu, czyli uszkodzony plik, najlepiej metodą dopisywania plików z kopii starego katalogu do nowego pustego.
Nie znalazłem przyczyny zawieszania się programu. Na razie dałem sobie spokój od szukania.
Ostatecznie ręczne wpisywanie danych nie jest zbyt kłopotliwe.
Ostatecznie ręczne wpisywanie danych nie jest zbyt kłopotliwe.
Mam win7. Nie mam z tym żadnych problemów. Zawsze po instalacji programu i po otwarciu wchodzę w "plik"-"właściwości" i sam sobie wybieram gdzie będą zapisywały się tegoroczne rozliczenia oraz skąd program ma pobierać dane zeszłorocznych rozliczeń. Jeszcze nie zdarzyły mi się takie problemy jak u Ciebie.
-
Miałam coś takiego , że program się zawieszał w ten sam sposób. Odinstalowałam go i ponownie zainstalowałam i działa bez problemu.