problem z połączeniem
-
magdalena171
problem z połączeniem
Witam
Przy włączaniu programu pojawia mi się komunikat "Wystąpił błąd połączenia z serwerem danych. Program nie mógł pobrać informacji o dostępności aktualizacji." .
Nie mogę wysłać zeznania do US - pojawia mi się komunikat "Wystąpił problem z połączeniem (error code is 100353)" .
Mam Windows XP, ale we wcześniejszych wersjach programu PIT nie było problemu z połączeniem. Nie wiem co mogę zrobić. Proszę o pomoc
Przy włączaniu programu pojawia mi się komunikat "Wystąpił błąd połączenia z serwerem danych. Program nie mógł pobrać informacji o dostępności aktualizacji." .
Nie mogę wysłać zeznania do US - pojawia mi się komunikat "Wystąpił problem z połączeniem (error code is 100353)" .
Mam Windows XP, ale we wcześniejszych wersjach programu PIT nie było problemu z połączeniem. Nie wiem co mogę zrobić. Proszę o pomoc
Re: problem z połączeniem
We wcześniejszych wersjach PITy-2016 czy zeszłorocznych PITy-2015?
Jeśli to pierwsze to nic się nie zmieniło. Może firewall Windows lub programu antywirusowego został włączony.
Czy nie wprowadzono taż np. bramy serwera proxy?
Jeśli to pierwsze to nic się nie zmieniło. Może firewall Windows lub programu antywirusowego został włączony.
Czy nie wprowadzono taż np. bramy serwera proxy?
Witam, dzisiaj podczas wysyłki wystąpiła u mnie sytuacja identyczna jak w pierwszym poście i nie mogę odebrać potwierdzenia (UPO).
Nie wiem czy to kwestia jakiejś aktualizacji po stronie Ministerstwa czy lokalny problem.
Raport modułu wysyłania danych do systemu e-Deklaracje.
Data i czas operacji: 2017-02-16 14:57:03
Zainicjowano odczytywanie statusu dokumentu..... z systemu e-Deklaracje danych dokumentu: PIT-37 - 2016
Status 301 ("Dokument w trakcie przetwarzania, sprawdź wynik następnej weryfikacji dokumentu") informuje że w systemie e-Deklaracje trwa przetwarzanie dokumentu "PIT-37 - 2016,..... Należy powtórzyć odbiór statusu".
Odczytany status danych:
Data i czas wysłania danych: 2017-02-16 14:10:26
Identyfikator danych: *************************
Numer statusu: 301
Opis statusu: Dokument w trakcie przetwarzania, sprawdź wynik następnej weryfikacji dokumentu
Nie wiem czy to kwestia jakiejś aktualizacji po stronie Ministerstwa czy lokalny problem.
Raport modułu wysyłania danych do systemu e-Deklaracje.
Data i czas operacji: 2017-02-16 14:57:03
Zainicjowano odczytywanie statusu dokumentu..... z systemu e-Deklaracje danych dokumentu: PIT-37 - 2016
Status 301 ("Dokument w trakcie przetwarzania, sprawdź wynik następnej weryfikacji dokumentu") informuje że w systemie e-Deklaracje trwa przetwarzanie dokumentu "PIT-37 - 2016,..... Należy powtórzyć odbiór statusu".
Odczytany status danych:
Data i czas wysłania danych: 2017-02-16 14:10:26
Identyfikator danych: *************************
Numer statusu: 301
Opis statusu: Dokument w trakcie przetwarzania, sprawdź wynik następnej weryfikacji dokumentu
Masz status 301-wszystko powinno być w porządku.
Zamknij program idź na kawę, sprawdź jeszcze raz powinno być OK-może zapchana bramka na MF.
Zamknij program idź na kawę, sprawdź jeszcze raz powinno być OK-może zapchana bramka na MF.
Dzisiaj do południa były zapchane bramki, też nie mogłem się dobić (od 12,00 do 13,30). Nie dobiłem się a teraz jestem w pracy więc nie mogę sprawdzić.
U mnie też problem przy wysyłce:
"Wystąpił problem z połączeniem Connection timeout (error code is 96270)".
"Wystąpił problem z połączeniem Connection timeout (error code is 96270)".
AnkaW pisze:
> U mnie też problem przy wysyłce:
> "Wystąpił problem z połączeniem Connection timeout (error code is
> 96270)".
Już ponad 4 godziny czekam na UPO i nic, dalej 301 ale ten numer to jeszcze nic złego ;)
> U mnie też problem przy wysyłce:
> "Wystąpił problem z połączeniem Connection timeout (error code is
> 96270)".
Już ponad 4 godziny czekam na UPO i nic, dalej 301 ale ten numer to jeszcze nic złego ;)
Anka pisze: Wystąpił problem z połączeniem Connection timeout- wg mnie zatkana bramka na MF /przepełnienie/.
Spróbuj wysłać rano - wiem, że to prawie barbarzyństwo, ale ja wysyłam /po parę sztuk/ o 5-6 rano i bez problemu.
Spróbuj wysłać rano - wiem, że to prawie barbarzyństwo, ale ja wysyłam /po parę sztuk/ o 5-6 rano i bez problemu.
Idealna pora 5-6 rano;)