Connection reset by peer.
Re: Connection reset by peer.
Sugerowałbym na przyszłość przeróbkę programu PITy w ten sposób, aby zapisywany był log z transmisji. Widziałem w oknie statusu potwierdzenie, ale zaraz po błędzie "Connection reset by peer" wszystko zostało pozamykane. Z drugiej strony MF mogłoby zrobić formularz do uzyskania UPO na podstawie numeru NIP/PESEL oraz rodzaju formularza.
Taki log na razie działa w e-Poczcie Podatkowej. Program zaraz po otrzymaniu numeru zapisuje w tymczasowym pliku i program po uruchomieniu potrafi go użyć. Do Pit-ów jeszcze nie dotarłem ale jestem w drodze.
@M.K.: dobra wiadomość, na pewno byłoby to cenne usprawnienie na przyszłość. Z drugiej strony sposób działania całego systemu transmisji danych (podejrzewam, że to jest po stronie MF) powinien być bardziej transakcyjny, czyli dopiero finalne potwierdzenie zapisania numeru identyfikacyjnego przez program powinno kończyć proces przesyłania i formalnie zatwierdzać formularz po stronie MF jako przesłany poprawnie.
Do wszystkich czytelników tego wątku: adres info.e-deklaracje@mf.gov.pl działa sprawnie i pomoc techniczna przysłała mi dziś o 11.00 numer referencyjny. Podałem im tylko numer PESEL, bo tym numerem się rozliczam, nic więcej nie potrzebowali.
Do wszystkich czytelników tego wątku: adres info.e-deklaracje@mf.gov.pl działa sprawnie i pomoc techniczna przysłała mi dziś o 11.00 numer referencyjny. Podałem im tylko numer PESEL, bo tym numerem się rozliczam, nic więcej nie potrzebowali.