Connection reset by peer.
-
Connection reset by peer.
Dostałem taki komunikat zaraz po wysyłce PITa (XML się pokazał, wszystko wyglądało OK), nie pojawiła się możliwośc wydrukowania OPU: Connection Reset by Peer.
Ponowna próba wysłania PITa skutkuje informacją
---------------------------
PITy2014 IPS - Rozliczenia PIT za 2014 rok
A component named PocztaEDeklaracje_Form already exists.
OK
Ponowna próba wysłania PITa skutkuje informacją
PITy2014 IPS - Rozliczenia PIT za 2014 rok
A component named PocztaEDeklaracje_Form already exists.
OK
Re: Connection reset by peer.
Mam dokładnie ten sam objaw. Czy program przechowuje gdzieś numer referencyjny, aby można było wpisać i móc wydrukować potwierdzenie?
Również mam dokładnie ten sam objaw. Windows 7 Pro.
U mnie również to samo na Win7. Próbowałem dwukrotnie. Po wysypaniu się programu ponowna próba wysyłki jest niemożliwa do czasu restartu komputera.
-
Cacek napisał(a) :
> U mnie również to samo na Win7. Próbowałem dwukrotnie. Po wysypaniu się
> programu ponowna próba wysyłki jest niemożliwa do czasu restartu komputera.
A po restarcie da się wysłać?
> U mnie również to samo na Win7. Próbowałem dwukrotnie. Po wysypaniu się
> programu ponowna próba wysyłki jest niemożliwa do czasu restartu komputera.
A po restarcie da się wysłać?
mam podobnie
probowalem wyslac z e-deklaracji i nie przyjmuje juz dokumentu (juz wyslany)
nie mam UPO ani indentyfikatora
probowalem wyslac z e-deklaracji i nie przyjmuje juz dokumentu (juz wyslany)
nie mam UPO ani indentyfikatora
strzalaking napisał(a) :
> Cacek napisał(a) :
> > U mnie również to samo na Win7. Próbowałem dwukrotnie. Po wysypaniu się
> > programu ponowna próba wysyłki jest niemożliwa do czasu restartu komputera.
>
> A po restarcie da się wysłać?
Po restarcie da się ponowić w ogóle wysyłkę, pojawia się w ogóle okno podpisu XML i przechodzi dalej po czym ponownie wyskakuje komunikat o błędzie.
> Cacek napisał(a) :
> > U mnie również to samo na Win7. Próbowałem dwukrotnie. Po wysypaniu się
> > programu ponowna próba wysyłki jest niemożliwa do czasu restartu komputera.
>
> A po restarcie da się wysłać?
Po restarcie da się ponowić w ogóle wysyłkę, pojawia się w ogóle okno podpisu XML i przechodzi dalej po czym ponownie wyskakuje komunikat o błędzie.
Ciekaw jestem w takim razie co mamy zrobić, zanieść papierowy PIT?
Próbowałem szukać jakiś plików tymczasowych, w których mógłby być identyfikator, ale nic nie ma. Czy ktoś wie, gdzie program przechowuje pliki tymczasowe, np. ten nieszczęsny xml, czy tylko może generuje go w pamięci?
Próbowałem szukać jakiś plików tymczasowych, w których mógłby być identyfikator, ale nic nie ma. Czy ktoś wie, gdzie program przechowuje pliki tymczasowe, np. ten nieszczęsny xml, czy tylko może generuje go w pamięci?
U mnie pomogło zainstalowanie wersji 6.2.38. Po ponownym uruchomieniu i próbie wysłania dostałem status 411, że zeznanie już jest. No ale teraz jak uzyskać UPO, skoro nie mam identyfikatora?
znalazlem odpowiedz co dalej jesli nie ma numeru referencyjnego a status mamy wyslane
cytat
"Oczywistym jest, że niewielu podatników gubi UPO i posiada nadal numer referencyjny. Z informacji uzyskanych z działu technicznego systemu e-deklaracje wynika, że numer referencyjny można odtworzyć, wnioskując o podanie go pod adresem Info.e-deklaracje@mf.gov.pl. W mailu z wnioskiem o numer refenrecyjny podać należy numer PESEL/NIP podatnika, rodzaj wysyłanej deklaracji oraz datę (ewentualnie przybliżoną datę) wysyłki za pomocą systemu e-deklaracje.
Status można potwierdzić również w urzędzie skarbowym Jeżeli podatnik chce sprawdzić, czy organ skarbowy uzyskał dokument wysłany w formie elektronicznej, może też skontaktować się z właściwym organem skarbowym. Podając swoje dane personalne organ ten może sprawdzić, czy składany dokument dotarł do urzędu oraz czy został on zweryfikowany przez urzędników."
cytat
"Oczywistym jest, że niewielu podatników gubi UPO i posiada nadal numer referencyjny. Z informacji uzyskanych z działu technicznego systemu e-deklaracje wynika, że numer referencyjny można odtworzyć, wnioskując o podanie go pod adresem Info.e-deklaracje@mf.gov.pl. W mailu z wnioskiem o numer refenrecyjny podać należy numer PESEL/NIP podatnika, rodzaj wysyłanej deklaracji oraz datę (ewentualnie przybliżoną datę) wysyłki za pomocą systemu e-deklaracje.
Status można potwierdzić również w urzędzie skarbowym Jeżeli podatnik chce sprawdzić, czy organ skarbowy uzyskał dokument wysłany w formie elektronicznej, może też skontaktować się z właściwym organem skarbowym. Podając swoje dane personalne organ ten może sprawdzić, czy składany dokument dotarł do urzędu oraz czy został on zweryfikowany przez urzędników."