jak zmienić kwotę w rubryce programu
-
maszkarski
jak zmienić kwotę w rubryce programu
Witam! Program automatycznie zmienia wartość rubryki 38-koszty uzyskania (pit 37) do wysokości rocznego limitu. Ja potrzebuję wprowadzić wyższą kwotę, bo faktycznie otrzymałem 13 wypłat w roku podatkowym a nie 12 jak liczone jest z automatu. Jak mam wyłączyć autokorektę programu dla tej rubryki?
Re: jak zmienić kwotę w rubryce programu
Można wprowadzić w podpolu koszty nielimitowane, ale jak sądzę z opisu chodzi tutaj o zwykły stosunek pracy więc limit za rok jest określony niezależnie od ilości wypłat.
-
maszkarski
W tym problem, że pracodawca w PIT 11 wyliczył mi tą wyższą kwotę. Pytałem w US i miła ale zaskoczona pani niepewnie stwierdziłą że oni też dostaną Pita 11 od pracodawcy i na tej podstawie będą mnie rozliczać :) Jak mam skorzystać z tego podpola?
W poz. kosztów jest podpole "Koszty faktycznie poniesione z tytułu praw autorskich ..." albo "zaznaczyć wielu stosunków pracy" i limit zostanie podniesiony.
Program da się "oszukać" tylko że przepisy są jednoznaczne.
Lepiej poczekać na poradę kogoś lepiej zorientowanego. Przeniosę wątek na forum merytoryczne.
Program da się "oszukać" tylko że przepisy są jednoznaczne.
Lepiej poczekać na poradę kogoś lepiej zorientowanego. Przeniosę wątek na forum merytoryczne.
A widzę że jest post o kosztach na tamtym forum więc nie przenoszę.
Uważam, że powinno się wstawić kup roczny, za 12 miesięcy. Kwota w PIT-11 nie jest wiążąca.