Wysyłka elektroniczna
Re: Wysyłka elektroniczna
W wersji 1.5.2.0 zniknął mi błąd z brakiem internetu.
Nic nie ruszałem w tej kwestii!
Z tym brakiem wydruku (z innego wątku) to chyba podobnie jakieś chochliki...
Z tym brakiem wydruku (z innego wątku) to chyba podobnie jakieś chochliki...
Usunąłem starą wersję i wgrałem najnowsza po czym wysyłka zadziałała, na komputerze nic nie zmieniałem.
Wszystko z programem mam już w porządku, nie wiem co było przyczyną problemów ale po wgrywaniu najnowszych wersji wszystko zaczęło działać.
Dodam że nadpłata z rozliczenia PIT37 przez internet przyszła równo po tygodniu od wysłania zeznania.
Dodam że nadpłata z rozliczenia PIT37 przez internet przyszła równo po tygodniu od wysłania zeznania.
Podłączę się tutaj...
Przy wysyłaniu ZAP-3 pokazuje błąd, że nie wpisano "Kod kraju podatnika" po kliknięciu OK wyświetla listę, wybieram POLSKA i wywala błąd: "Wystąpiły błędy podczas tworzenia pliku XML z zeznaniem ZAP-3(1). Wysyłanie zeznania nie może być kontynuowane."
Z góry dziękuję za odpowiedź, pozdrawiam.
Przy wysyłaniu ZAP-3 pokazuje błąd, że nie wpisano "Kod kraju podatnika" po kliknięciu OK wyświetla listę, wybieram POLSKA i wywala błąd: "Wystąpiły błędy podczas tworzenia pliku XML z zeznaniem ZAP-3(1). Wysyłanie zeznania nie może być kontynuowane."
Z góry dziękuję za odpowiedź, pozdrawiam.
Proszę o podanie treści błędu widocznej w oknie raportu.
Dziękuję, już sobie poradziłem.
Problem polegał na tym, że w Pit-37 była wpisana nazwa US + adres i Pit-37 wysłany bez problemu. Podczas wysyłania ZAP-3 było info, że nie rozpoznaje US więc była lista do wyboru ale już nie nazwa i adres, a "Naczelnik Urzędu Skarbowego w..." i niestety po wybraniu odpowiedniego nadal był błąd. Pomogła zmiana w Pit-37/ZAP-3 nazwy na "Naczelnik Urzędu Skarbowego w..."
Pozdrawiam.
Problem polegał na tym, że w Pit-37 była wpisana nazwa US + adres i Pit-37 wysłany bez problemu. Podczas wysyłania ZAP-3 było info, że nie rozpoznaje US więc była lista do wyboru ale już nie nazwa i adres, a "Naczelnik Urzędu Skarbowego w..." i niestety po wybraniu odpowiedniego nadal był błąd. Pomogła zmiana w Pit-37/ZAP-3 nazwy na "Naczelnik Urzędu Skarbowego w..."
Pozdrawiam.
Prawdopodobnie właśnie tę usterkę usunąłem w ostatniej wersji programu.
Chciałbym się dowiedzieć jakie są wymagania co do wysyłki elektronicznej formularza ZAP-3. O ile PIT można wysłać bez podpisu to przy ZAP-3 nie mam możliwości wyboru, tylko program od razu pyta o certyfikat. Jak to powinno wyglądać ?
ZAP-3 przez internet jak na razie tylko z podpisem kwalifikowanym. Jak go nie masz to trzeba normalnie wydrukować i dostarczyć do US