Wysyłka elektroniczna
Wysyłka elektroniczna
Witam serdecznie.Mam pytanko,od mniej więcej kiedy będzie możliwa wysyłka elektroniczna bezpośrednio z programu? Próbowałem dzisiaj,ale jeszcze nie ma takiej opcji.Dziękuję-pozdrawiam
Re: Wysyłka elektroniczna
Jeśli nie wyskoczy jakaś niespodzianka to wszystkie albo większość formularzy będzie w tym tygodniu.
Właśnie mam pierwszą niespodziankę... ale nie tracę optymizmu.
Właśnie mam pierwszą niespodziankę... ale nie tracę optymizmu.
Jest na razie PIT-28, 38, 39 i ZAP-3.
Ok..to i tak dużo,na razie zupełnie wystarczająco :)
pozdrawiam
pozdrawiam
Przy wysyłaniu PIT-28 wszystko jest OK. Ale jak daję, żeby program wydrukował UPO drukują się dwa formularze: pierwszy z danymi, a drugi pusty.
Pozdrawiam. tomilee76
Pozdrawiam. tomilee76
P.S. W UPO w części C (dane podatnika oraz zeznania, którego potwierdzenie dotyczy) w rubryce imię i nazwisko nie drukują się polskie znaki (czyli litery ą, ę, ó).
Wobec powyższego muszę wyłączyć wewnętrzne UPO dopóki nie wyślę własnego zeznania bo nie ma możliwości abym to sprawdził :(
Ale stop. Zobaczę na UPO z systemu testowego :)
-
Wystarczy w parametrach wydruku ustawić drukowanie tylko pierwszej strony i po problemie
WItam serdecznie ogromna prośba : próbuję wysłać PITy-28 i system zwraca mi błąd:
"""Status informuje że wystąpiły błędy! Dane nie zostały przyjęte przez system e-Deklaracje.
Odczytany status danych:
Data i czas wysłania danych: 2014-01-11 11:27:04
Identyfikator danych: 80d74445749829ce3e10790aa3d48b25
Numer statusu: 401
Opis statusu: Weryfikacja negatywna – dokument niezgodny ze schematem xsd [Invalid byte 1 of 1-byte UTF-8 sequence.]
KONIEC odczytywania statusu z systemu e-Deklaracje danych zeznania: PIT-28(17)(za 2013)
KONIEC wysyłania danych zeznania: PIT-28(17)(za 2013) do systemu e-Deklaracje."""
Próbowałem z różnymi podatnikami i lipa
"""Status informuje że wystąpiły błędy! Dane nie zostały przyjęte przez system e-Deklaracje.
Odczytany status danych:
Data i czas wysłania danych: 2014-01-11 11:27:04
Identyfikator danych: 80d74445749829ce3e10790aa3d48b25
Numer statusu: 401
Opis statusu: Weryfikacja negatywna – dokument niezgodny ze schematem xsd [Invalid byte 1 of 1-byte UTF-8 sequence.]
KONIEC odczytywania statusu z systemu e-Deklaracje danych zeznania: PIT-28(17)(za 2013)
KONIEC wysyłania danych zeznania: PIT-28(17)(za 2013) do systemu e-Deklaracje."""
Próbowałem z różnymi podatnikami i lipa