Witam bardzo serdecznie. Przeglądałem forum ale nie trafiłem na taki temat :mianowicie chciałem wysłać swoje zeznanie internetem ale do wysłania potrzebna jest jako potwierdzenie kwota przychodu z roku ubiegłego. Niestety z rożnych przyczyn nie mam kopi pita z 2009 roku i nie mam możliwości uzyskania takiej informacji. Pytanie moje brzmi, czy jest możliwa inna opcja wysłania zeznania drogą internetową, np poprzez wpisanie sumy kontrolnej jako o,oo zł, a może jest inna możliwość??
Dziękuję za podpowiedzi
Rykont51
Re: Rykont51
A nie masz zeszłorocznych PITow od pracodawcow na podstawie ktorych wypelniales rok temu PITa ? Przeciez to wystarczy zsumowac kolumny przychód z nich :)
-
Gość
Re:Rykont51
O tym wiem, ale niestety nie mam takiej możliwości w obecnej chwili uzyskania takiego podpisu, ani osobistego złożenia pitu w Urzędzie Skarbowym, dlatego szukam innej możliwości, aby pit złożyć drogą elektroniczną.
-
Gość
w tym problem że wszystkie dokumenty w tym i pity od pracodawcy uległy zniszczeniu
to niestety nie widze tutaj wyjścia. Jedyny to chyba tylko telefon do US i tak oczarować "miłą" Pania aby Ci sprawdziła w systemie i podała ta kwotę przez telefon. Szanse sa nikłe ale może będziesz miał duuuuuużo szczęścia.
Jak to nie pomoże to niestety pięta palec albo poczta.
Jak to nie pomoże to niestety pięta palec albo poczta.