drukowanie do pdf

Rozmowy o programach IPS i Fundacji Nasza Szkoła
PIT28

drukowanie do pdf

Post autor: PIT28 »

Dzień Dobry,

PIT-28 + UPO.

Jakoś nie mogę równocześnie wydrukować i PIT-28 i UPO do PDF. Albo mi się drukuje PIT-28 albo UPO ale nie oba.

markus

Re: drukowanie do pdf

Post autor: markus »

Rzeczywiście, nawet po zaznaczeniu wszystkie drukuje tylko PIT-28, jak byś miał program do PDF z możliwością edycji to wystarczyłoby dodać UPO do pliku PIT-28, ale nie ulega wątpliwości że po zaznaczeniu w oknie wydruku "Wszystkie" powinien być w jednym pliku PDF wybrany PIT i UPO, pewnie jakiś błąd po stronie programu.

Pomoc Techniczna IPS

Post autor: Pomoc Techniczna IPS »

Została wybrana opcja Rozliczenie\Eksportuj\Do PDF?
W oknie z podglądem mamy tak jak na przedstawionym obrazku?
Załączniki
PDF.png

PIT28

Dzień dobry,

Do drukowania użyłem systemowego drajwera "Microsoft drukuj do pdf" a nie z programu.

Próbowałem zaznaczyć "wszystkie" ale nie dawało się zrobić.

Pozdrawiam,
Adam

Pomoc Techniczna IPS

Proponuje zaktualizować program z pliku - https://www.ips-infor.com.pl/pliki/pityipssetup.exe

Po otwarciu zapisanego rozliczenia i wybraniu z menu "Rozliczenie\Eksportuj\Do PDF" proszę sprawdzić czy na zakładce "Wszystkie" w polu "Strony do druku" jest 1..11. Można również na zakładkach: "UPO" i "PIT-28" kliknąć "Akceptuj" i przejść na zakładkę "Wszystkie".

markus

Pomoc Techniczna IPS pisze:
20 sty 2026, o 08:45
Szkoda tylko że to małe okienko z opcją wyboru 1. W jednym pliku - osobno - 2. W osobnych plikach pokazuje się tylko po wybraniu => Do pliku PDF, po za tym jak się wybierze inną drukarkę do PDF w oknie wydruku mamy po wybraniu Wszystko w liczniku stron widać dodane UPO, a jednak nie drukuje w jednym pliku.

Dla przykładu dla PIT-28 i UPO po wybraniu Wszystko, licznik stron pokazuje 11, czyli 10 PIT-28 i 1 UPO, ale drukuje tylko PIT, to samo po wybraniu drukarki Adobe PDF i Microsoft Print to PDF.
Załączniki
Screen Shot 01-20-26 at 10.46 AM.JPG

PIT28

Jest dokładnie tak jak pise pan Markus. Potwierdzam.

Pomoc Techniczna IPS

Sprawdziłem na dwóch systemach Windows 10 i 11 i na Microsoft Print to PDF i nie mam takiego efektu.
Może reset ustawień pomoże? -
Załączniki
PDF1.png

Pomoc Techniczna IPS

markus pisze:
20 sty 2026, o 11:01
Pomoc Techniczna IPS pisze:
20 sty 2026, o 08:45
Szkoda tylko że to małe okienko z opcją wyboru 1. W jednym pliku - osobno - 2. W osobnych plikach pokazuje się tylko po wybraniu => Do pliku PDF, po za tym jak się wybierze inną drukarkę do PDF w oknie wydruku mamy po wybraniu Wszystko w liczniku stron widać dodane UPO, a jednak nie drukuje w jednym pliku.

Dla przykładu dla PIT-28 i UPO po wybraniu Wszystko, licznik stron pokazuje 11, czyli 10 PIT-28 i 1 UPO, ale drukuje tylko PIT, to samo po wybraniu drukarki Adobe PDF i Microsoft Print to PDF.
Z tego co widzę na obrazku, to nie została wybrana opcja Rozliczenie\Eksportuj\Do PDF tylko Drukuj

markus

No tak, jak się wybierze Tworzenie pliku PDF to wtedy jest w pliku PDF wszystko, ale zwyczajowo przy drukarkach PDF wybiera się Drukuj, tu jest troszeczkę inaczej, ale to nie przeszkadza.

ODPOWIEDZ