drukowanie do pdf
drukowanie do pdf
Dzień Dobry,
PIT-28 + UPO.
Jakoś nie mogę równocześnie wydrukować i PIT-28 i UPO do PDF. Albo mi się drukuje PIT-28 albo UPO ale nie oba.
PIT-28 + UPO.
Jakoś nie mogę równocześnie wydrukować i PIT-28 i UPO do PDF. Albo mi się drukuje PIT-28 albo UPO ale nie oba.
Re: drukowanie do pdf
Rzeczywiście, nawet po zaznaczeniu wszystkie drukuje tylko PIT-28, jak byś miał program do PDF z możliwością edycji to wystarczyłoby dodać UPO do pliku PIT-28, ale nie ulega wątpliwości że po zaznaczeniu w oknie wydruku "Wszystkie" powinien być w jednym pliku PDF wybrany PIT i UPO, pewnie jakiś błąd po stronie programu.
-
Pomoc Techniczna IPS
Została wybrana opcja Rozliczenie\Eksportuj\Do PDF?
W oknie z podglądem mamy tak jak na przedstawionym obrazku?
Dzień dobry,
Do drukowania użyłem systemowego drajwera "Microsoft drukuj do pdf" a nie z programu.
Próbowałem zaznaczyć "wszystkie" ale nie dawało się zrobić.
Pozdrawiam,
Adam
Do drukowania użyłem systemowego drajwera "Microsoft drukuj do pdf" a nie z programu.
Próbowałem zaznaczyć "wszystkie" ale nie dawało się zrobić.
Pozdrawiam,
Adam
-
Pomoc Techniczna IPS
Proponuje zaktualizować program z pliku - https://www.ips-infor.com.pl/pliki/pityipssetup.exe
Po otwarciu zapisanego rozliczenia i wybraniu z menu "Rozliczenie\Eksportuj\Do PDF" proszę sprawdzić czy na zakładce "Wszystkie" w polu "Strony do druku" jest 1..11. Można również na zakładkach: "UPO" i "PIT-28" kliknąć "Akceptuj" i przejść na zakładkę "Wszystkie".
Po otwarciu zapisanego rozliczenia i wybraniu z menu "Rozliczenie\Eksportuj\Do PDF" proszę sprawdzić czy na zakładce "Wszystkie" w polu "Strony do druku" jest 1..11. Można również na zakładkach: "UPO" i "PIT-28" kliknąć "Akceptuj" i przejść na zakładkę "Wszystkie".
Szkoda tylko że to małe okienko z opcją wyboru 1. W jednym pliku - osobno - 2. W osobnych plikach pokazuje się tylko po wybraniu => Do pliku PDF, po za tym jak się wybierze inną drukarkę do PDF w oknie wydruku mamy po wybraniu Wszystko w liczniku stron widać dodane UPO, a jednak nie drukuje w jednym pliku.Pomoc Techniczna IPS pisze: ↑20 sty 2026, o 08:45Została wybrana opcja Rozliczenie\Eksportuj\Do PDF?
Dla przykładu dla PIT-28 i UPO po wybraniu Wszystko, licznik stron pokazuje 11, czyli 10 PIT-28 i 1 UPO, ale drukuje tylko PIT, to samo po wybraniu drukarki Adobe PDF i Microsoft Print to PDF.
Jest dokładnie tak jak pise pan Markus. Potwierdzam.
-
Pomoc Techniczna IPS
Sprawdziłem na dwóch systemach Windows 10 i 11 i na Microsoft Print to PDF i nie mam takiego efektu.
Może reset ustawień pomoże? -
Może reset ustawień pomoże? -
-
Pomoc Techniczna IPS
Z tego co widzę na obrazku, to nie została wybrana opcja Rozliczenie\Eksportuj\Do PDF tylko Drukujmarkus pisze: ↑20 sty 2026, o 11:01Szkoda tylko że to małe okienko z opcją wyboru 1. W jednym pliku - osobno - 2. W osobnych plikach pokazuje się tylko po wybraniu => Do pliku PDF, po za tym jak się wybierze inną drukarkę do PDF w oknie wydruku mamy po wybraniu Wszystko w liczniku stron widać dodane UPO, a jednak nie drukuje w jednym pliku.Pomoc Techniczna IPS pisze: ↑20 sty 2026, o 08:45Została wybrana opcja Rozliczenie\Eksportuj\Do PDF?
Dla przykładu dla PIT-28 i UPO po wybraniu Wszystko, licznik stron pokazuje 11, czyli 10 PIT-28 i 1 UPO, ale drukuje tylko PIT, to samo po wybraniu drukarki Adobe PDF i Microsoft Print to PDF.
No tak, jak się wybierze Tworzenie pliku PDF to wtedy jest w pliku PDF wszystko, ale zwyczajowo przy drukarkach PDF wybiera się Drukuj, tu jest troszeczkę inaczej, ale to nie przeszkadza.