praca zagranica

Sara460

praca zagranica

Post autor: Sara460 »

dobry wieczor Sara460

Pracujac w Szkocji , tam sie rozliczam , czy muszę w Polsce składać jakieś wnioski oświadczenia o dochodzie poniesionym zagranica nadmieniam iz praca jest legalna, dziekuje

Mirek

Re: praca zagranica

Post autor: Mirek »

Jeżeli nie uzyskałaś dochodów w Polsce to nie musisz w Polsce dochodów uzyskanych i opodatkowanych w Wielkiej Brytanii rozliczać. Chyba, że chcesz rozliczyć się z mężem.

piotr'ek

Post autor: piotr'ek »

Jakby była nielegalnie zatrudniona to byś żadnego podatku nie płaciła. Reszta jak wyżej pisze.

Sara460

ja nie pytam o to czy pracuje nie legalnie , jedynie słyszalam ze musze w Polsce wypelnic jakies oswiadczenie ZG i wysalc nie wiem co to ejst i dlaczego a nie jakas zona czy maz

piotr'ek

Potrafisz czytać ze zrozumieniem? Pracowałaś w Szkocji, tam płaciłaś podatki i tam się rozliczasz. Polsce nic do tego.

Sara460

nie pytam wiecej, ale ktos wypełnia dokument o nazwie ZG dlatego zapytaąlm z ciekawosci sory i dziękuje

agata

Post autor: agata »

Witam PIT ZG wypełniamy tylko wtedy, kiedy były dochody w Polsce dla ustalenia stopy procentowej. Jeśli nie osiągnąłeś dochodu w Polsce w 2009 to nie wypełniasz takiego załącznika.

piotr'ek

- "porada" usunięta -

Sara460

dzięki i o to mi chodzilo pozdrawiam

Zablokowany