UPO-bad encrypt dictionary
UPO-bad encrypt dictionary
Taki właśnie mam komunikat po próbie wydruku UPO i nawet po próbie według ścieżki podanej w odpowiedzi Bartka i próbie otwarcia z ikonki na pulpicie jest komunikat: There was an error openning this document. Bad encrypt dictionary. Ja mam Adobe Reader 6.0 i Windows ME pentiumIII, 733 MHz. Nie wiem, czy moje zapisanie UPO do pliku w ogóle jest na dysku? Proszę może mi ktoś wyjaśni, czy mogę ryzykować i nie drukować UPO oraz, czy wydrukowanie samego "Raportu modułu wysyłania danych do systemu e-Deklaracje" wystarczy jako potwierdzenie? W ogóle, dlaczego jest problem z tym drukowaniem UPO, przecież nie wszyscy muszą być bogatymi geniuszami i jeździć maybachami?!
Re: UPO-bad encrypt dictionary
Wydaje mi się, że wersja Adobe Reader 6.0 jest zbyt stara.
Ze strony MF:
Niezbędne wymagania techniczne:
- dla interaktywnych formularzy
1. Komputer z zainstalowanym systemem operacyjnym Windows 2000, XP, Vista lub 7 i skonfigurowanym dostępem do Internetu (do instalacji wtyczki i AR mogą być potrzebne uprawnienia administratora systemu operacyjnego).
2. Zainstalowane oprogramowanie Adobe Reader w minimalnej wersji 8.1.4, zalecana wersja 9.x.
3. Zainstalowana w systemie wtyczka (plug-in) do programu Adobe Reader (pobrana ze strony www.e-deklaracje.gov.pl, zakładka „Do pobrania”)
Patrz punkt 2.
Ze strony MF:
Niezbędne wymagania techniczne:
- dla interaktywnych formularzy
1. Komputer z zainstalowanym systemem operacyjnym Windows 2000, XP, Vista lub 7 i skonfigurowanym dostępem do Internetu (do instalacji wtyczki i AR mogą być potrzebne uprawnienia administratora systemu operacyjnego).
2. Zainstalowane oprogramowanie Adobe Reader w minimalnej wersji 8.1.4, zalecana wersja 9.x.
3. Zainstalowana w systemie wtyczka (plug-in) do programu Adobe Reader (pobrana ze strony www.e-deklaracje.gov.pl, zakładka „Do pobrania”)
Patrz punkt 2.
Dziękję bardzo za wyjaśnienia i dodatkowe informacje! Pozdrawiam!
C.d: we wcześniej wymienionym "Raporcie" mam numer statusu: 200,opis statusu: Przetwarzanie dokumentu zakończono poprawnie. Ciekawe, czy mój PIT 37+PIT O mogę uznać za złożony w Urzędzie?
Przy czym, jeśli korzystasz z programu PITy 2009, to wystarczy że ściągniesz aktualna wersję Adobe Reader'a. Potrzebny będzie jedynie do pobrania UPO. Może być konieczne ustawienie zabezpieczeń tak, aby program mógł wysłać dane (identyfikator) na serwer MF i odebrać UPO. Więcej informacji na stronie e-deklaracji.
Co do pytania, czy musisz mieć UPO.
Jest to jedyny akceptowalny dowód, że zeznanie zostało złożone. Tako rzecze MF.
Co do pytania, czy musisz mieć UPO.
Jest to jedyny akceptowalny dowód, że zeznanie zostało złożone. Tako rzecze MF.
LIX napisał(a) :
> C.d: we wcześniej wymienionym "Raporcie" mam numer statusu:
> 200,opis statusu: Przetwarzanie dokumentu zakończono poprawnie. Ciekawe,
> czy mój PIT 37+PIT O mogę uznać za złożony w Urzędzie?
Możesz, ale pobierz UPO i trzymaj razem z kopią PITa przez 5 lat :-)
> C.d: we wcześniej wymienionym "Raporcie" mam numer statusu:
> 200,opis statusu: Przetwarzanie dokumentu zakończono poprawnie. Ciekawe,
> czy mój PIT 37+PIT O mogę uznać za złożony w Urzędzie?
Możesz, ale pobierz UPO i trzymaj razem z kopią PITa przez 5 lat :-)
Dodam jeszcze, że możesz go pobrać i wydrukować na dowolnym komputerze, byle byś miał identyfikator.
Dzięki Arkady_1! Twoja ostatnia porada bardzo mnie ucieszyła! Tak zrobię, bo już się zmartwiłem, że moje usiłowania sprostania nowoczesności na tym moim starym sprzęcie zakończą się, jak rok temu, czyli... z drukami do urzędu. Domyślam się, że słowo "identyfikator"w Twoim poście, to NIP. Chyba o niego chodzi?
Chodzi o identyfikator który masz w oknie wysyłki w programie (Menu Plik-Wyślij-Zeznania do urzędu"). Ten ciąg liter i cyfr po lewo od numeru statusu :)
Dzięki Bartek! Chyba załapałem. Ten ciąg ma 32 znaki.