Który pit? praca w polsce i za granica

mick100

Który pit? praca w polsce i za granica

Post autor: mick100 »

Witam, w tym roku musze po raz pierwszy od dluzszego czasu rozliczyc sie ze skarbowka :( W ubiegłym roku do 6.09 pracowalem w czeskiej firmie juz od 2007 na umowe o prace na czas nieokreslony r. a od 7 wrzesnia pracuje w polsce na umowe o prace na czas okreslony. Który pit mam wybrac? Ponadto 3.12.2009 r urodzilo mi sie dziecko, nie przebywam w zwiazku malzeniskim(mozwe w tym roku sie to zmieni :)). Czy przysluguje mi jakas ulga? zameldowany jestem w mijjcowosci gdzie pracuje, ale dojezdzam do pracy ok 20 km. Mam internet, ale rachunki przychodza na moja dziewczyne :) Ona dalej jest zatrudniona w czaeskiej firmie ale przyebywa obecnie na maciezynskim. Prosze o jakies rady :) pozdrawiam

Gość

Re: Który pit? praca w polsce i za granica

Post autor: Gość »

ponawiam prosbe :)

Gość

?

Gość

Ja w 2008 za dochody uzyskane w Polsce i UK w 2007 roku rozliczałem się na PIT-36. Resztę doczytasz w programie.

mick100

Post autor: mick100 »

dzieki za pomoc. Rozlicze sie chyba na picie 37 i dodam odpowiedni zalacznik

Gość

WITAM internet odliczyć może tylko ta osoba na którą są rachunki a PIT wybierasz dla osób rozliczających się indywidualnie, ulgę na dziecko czyli rodzinną odliczysz jeśli dziecko uznałeś za swoje , /ale tylko za grudzień czyli cała kwota podzielona na 12 msc /do odliczenia masz kwotę z jednego msc POWODZENIA I POZDRAWIAM

Zablokowany