Znam pewne stowarzyszenie, które 28.12.2009 roku uzyskało status OPP i chciałbym mu oddać swój 1% podatku. Okazuje się że nie mogę tego zrobić komputerowo, bo Państwa program ma prawdopodobnie zaszytą wkodzie listę z OPP i innych niż na tej liście nie przyjmuje.Będzie jeszcze uaktualnienie organizacji OPP do odliczenia 1% podatku w tym roku?
Rozliczam się PITem-28, więc ja czasu mam niewiele :)
Pozdrawiam,
lista OPP w programie - będzie aktualizacja?
Re: lista OPP w programie - będzie aktualizacja?
Wpisać możesz dowolną nazwę i KRS. To,że jest lista nie oznacza że nie można wpisać dowolnej innej spoza niej:)
Ostatnio zmieniony 8 sty 2010, o 18:26 przez Bartek, łącznie zmieniany 1 raz.
Można wpisać dowolą OPP. Warunek - musi wystąpić kwota podatku.
-
Ami
"Znam pewne stowarzyszenie, które 28.12.2009 roku uzyskało status OPP i chciałbym mu oddać swój 1% podatku."
Obawiam się, że nie da rady przekazać 1% podatku na tę OPP, ponieważ za późno uzyskała status OPP powinna go mieć najpóźniej do 30 listopada, więc dopiero w zeznaniach za 2010rok będzie można przekazywać 1% na rzecz tej organizacji
Obawiam się, że nie da rady przekazać 1% podatku na tę OPP, ponieważ za późno uzyskała status OPP powinna go mieć najpóźniej do 30 listopada, więc dopiero w zeznaniach za 2010rok będzie można przekazywać 1% na rzecz tej organizacji