najemca
najemca
Witam, mam pytanie..moja ciocia w zeszłym roku została wdowa..zawsze rozliczali sie z mężem(emeryci).. od grudnia ciocia wynajmuje garaż za 100 zł miesięcznie.. jak ma się teraz rozliczyć? PIT 36 czy 37 i czy wspólnie ze zmarłym mężem?
Re: najemca
1)czy jest PIT z ZUS po zmarłym ?
2)czy przed grudniem był wynajem ? - jeśli tak - na kogo był zgłoszony wynajem i w jakiej formie był opłacany podatek z wynajmu
3) w jaki sposób płacony był podatek z grudniowego wynajmu - czy był zgłoszony w Urzędzie Skarbowym
2)czy przed grudniem był wynajem ? - jeśli tak - na kogo był zgłoszony wynajem i w jakiej formie był opłacany podatek z wynajmu
3) w jaki sposób płacony był podatek z grudniowego wynajmu - czy był zgłoszony w Urzędzie Skarbowym
1 mamy piz z zus od zmarłego
2 najem jest od 01 grudnia na ciocię , wcześniej nic nie było
3 podatek nie był zapłacony z tego co wiem..czynsz najmu to 100 zł miesięcznie-w umowie najmu było oświadczenie że ciocia będzie rozliczac się z us w zeznaniu rocznym
2 najem jest od 01 grudnia na ciocię , wcześniej nic nie było
3 podatek nie był zapłacony z tego co wiem..czynsz najmu to 100 zł miesięcznie-w umowie najmu było oświadczenie że ciocia będzie rozliczac się z us w zeznaniu rocznym
1)Jaki PIT po zmarłym ? - i na kogo wystawiony
2)Czy najem cioci był zgłaszany w Urzędzie Skarbowym :
- w formie ryczałtu ?
- w formie ogólnej - wg skali podatkowej ?
- wcale nie był zgłaszany ?
2)Czy najem cioci był zgłaszany w Urzędzie Skarbowym :
- w formie ryczałtu ?
- w formie ogólnej - wg skali podatkowej ?
- wcale nie był zgłaszany ?
PIT 11a wystawił zus na zmarłego wujka...
najem był zgłoszony w US na zasadzie ogólnej-czyli dopisek pit 36
ja nie doczytałam tej końcówki umowy ;)...
tylko pozostaje pytanie czy moge ich razem rozliczyć na tym Pit 36
najem był zgłoszony w US na zasadzie ogólnej-czyli dopisek pit 36
ja nie doczytałam tej końcówki umowy ;)...
tylko pozostaje pytanie czy moge ich razem rozliczyć na tym Pit 36
Można - PIT-36 z zaznaczonym kwadracikiem "nr 3" - wspólne rozliczenie ze zmarłym małżonkiem
kurcze przepraszam, ze ja tak ciagle pytam ale gdzie ja mam wpisać w PIT 36 te 100zł czynszu , który ciocia pobrała w grudniu 2010 r. ?
juz wiem..69 najem i dzierżawa.. miłego dzionka dla wszystkich
ja mam coś podobnego.. mama jest emerytką i rozlicza się sama a od listopada wynajmuje mieszkanie kuzynowi.. rozliczy się na PIT 36.. w emeryturach wpisze swoje .. w pozycji 69 wpisze kwotę pobrana z czynszu ale czy musi cos wpisywać 40 lub 41 bo nie wiem o co chodzi w tych zwolnieniach i gdzie tego szukać..?