pit 40 a renta po zmarłym rodzicu
pit 40 a renta po zmarłym rodzicu
Witam,
dostałem pit z zus 40 a i nie mam więcej dochodów czy muszę się rozliczyć na pit 37? Z góry dziękuję.
dostałem pit z zus 40 a i nie mam więcej dochodów czy muszę się rozliczyć na pit 37? Z góry dziękuję.
Re: pit 40 a renta po zmarłym rodzicu
Dołączam do tematu, aby nie zakładać podobnego. Kolega otrzymuje rentę po zamarłym ojcu i oczywiście nie musi się rozliczać, ale mam pytanie, czy mozna złożyć zeznanie w celu przekazania 1% podatku na wskazany przez siebie nr KRS.
Tylko zaliczkę na podatek brać z pola 45,a nie 34 PIT40A.
Dziękuję za szybkie odpowiedzi.
Jeżeli chodzi o kwotę zaliczki, to dla mnie jest oczywiste, że z pola 45, ale są i tacy, którym trzeba wszystko po kolei palcem pokazywać.
Jeżeli chodzi o kwotę zaliczki, to dla mnie jest oczywiste, że z pola 45, ale są i tacy, którym trzeba wszystko po kolei palcem pokazywać.
Ja też mam rentę po zmarłym rodzicu, dostałam PIT 40A i nie mam innych dochodów, a według US muszę się rozliczać; nie rozliczają się osoby, które w takiej sytuacji dostały PIT 11A. Ja radze zapytać w urzędzie.
Coś im/Ci się pomyliło,bo jest dokładnie na odwrót - rozliczyć się muszą ci co dostali 11A ,a nie muszą ci z 40A :)