PIT - 11
PIT - 11
dostałem dzisiaj rozliczenie PIT - 11 dopiero, nie jest juz za pozno na rozliczenia? ponadto w polu "urząd" jest wpisany urząd który mnie nie obejmuje... ja należe do Śródmiescia, a tam jest Widzew, kompletnie inna dzielnica, co zrobic w takim wypadku? do ktorego urzedu isc to rozliczyc? widzew bo tam jest tak napisane, czy do mojego na srodmiesciu? i nie jest juz za pozno? to moje 1 rozliczenie i nie wiem, pomocy :(
Re: PIT - 11
Spokojnie, termin na rozliczenie jest do 2 maja włącznie ;)
Zeznanie składasz do urzędu któremu podlegałeś 31.12.2010 :)
Zeznanie składasz do urzędu któremu podlegałeś 31.12.2010 :)
uf, to dobrze, bo juz sie przestraszyłem :)
całe życie mieszkam w tym samym miejscu jest to US sródmiescie, czyli tam oddam, pomimo ze na picie pracodawca mi napisal US widzew tak?
przy okazji spytam, moj kolega ktory pracowal razem ze mna tez ma blad w swoim picie, bo ma wpisany dochod wiekszy niz w rzeczywistosci zarobil, ma zrobic cos z tym czy nie?
cos ich ksiegowa nie umie tego wypisywac i teraz sie stresujemy :(
całe życie mieszkam w tym samym miejscu jest to US sródmiescie, czyli tam oddam, pomimo ze na picie pracodawca mi napisal US widzew tak?
przy okazji spytam, moj kolega ktory pracowal razem ze mna tez ma blad w swoim picie, bo ma wpisany dochod wiekszy niz w rzeczywistosci zarobil, ma zrobic cos z tym czy nie?
cos ich ksiegowa nie umie tego wypisywac i teraz sie stresujemy :(
Ja bym to zgłosił. Macie jakieś np druki RMUA żeby ustalić konkretny zarobek brutto i resztę ?
Ja bym jednak męczył tą księgową albo o korekty albo o wytłumaczenie na podstawie czego obliczyła te kwoty :)
Ps. W kolumnie przychód powinien być zarobek brutto z całego roku :)
No i to,żę ten PIT adresują do innego US niż Twój też dziwne.
Ja bym jednak męczył tą księgową albo o korekty albo o wytłumaczenie na podstawie czego obliczyła te kwoty :)
Ps. W kolumnie przychód powinien być zarobek brutto z całego roku :)
No i to,żę ten PIT adresują do innego US niż Twój też dziwne.
nic nie mamy, bo to byla praca na kelnerze, to tam byl taki chaos ze nic nie mamy, on to tak na oko mniej wiecej sobie obliczyl ze ma tu za duzo, my nawet nie mamy umowy stamtad :/
pojdziemy to wyjasnic, bo ja ze swoim i tak tam pojde, ale jakby oni stawiali opor to stanie sie cos jakby on zlozyl taki pit? czy nic wielkiego?
pojdziemy to wyjasnic, bo ja ze swoim i tak tam pojde, ale jakby oni stawiali opor to stanie sie cos jakby on zlozyl taki pit? czy nic wielkiego?
Ważne jest,żeby w ogóle się rozliczyć przed tym 2.05. W razie gdyby się nie wyprostowało przed 2.05 to złożycie potem korekty najwyżej :) Ważne jest,żeby złożyć jakiekolwiek zeznanie w terminie :) Bo za niezłożenie grozi zdecydowanie więcej niż za złożenie zawyżonego/zaniżonego :)