PROBLEM Z WYSYŁANYMI DANYMI
PROBLEM Z WYSYŁANYMI DANYMI
Wysyłając pit 37+0 dane z pit 0 nie zgadzają się.Konkretnie daty urodzenia dzieci z E1 poz.4 i E2 poz.4 Zamienia dzień z miesiącem.
Re: PROBLEM Z WYSYŁANYMI DANYMI
W polu na datę jest dostępny kalendarz.
Wybieramy datę np. 17-07-2009 a w pliku XML jest
<P_E2>ADAM</P_E2>
<P_E3>KOWALSKI</P_E3>
<P_E4>2009-07-17</P_E4>
Data jest przedstawiona w innym układzie ale jest OK.
Wybieramy datę np. 17-07-2009 a w pliku XML jest
<P_E2>ADAM</P_E2>
<P_E3>KOWALSKI</P_E3>
<P_E4>2009-07-17</P_E4>
Data jest przedstawiona w innym układzie ale jest OK.
Potwierdzam niestety. Sprawdziłem, że taka sytuacja jest dla daty od 1 do 12 dnia miesiąca. Powyżej data jest konwertowana prawidłowo.
Przykro mi z tego powodu i przepraszam wszystkich użytkowników! Jutro poprawię ten błąd.
Przykro mi z tego powodu i przepraszam wszystkich użytkowników! Jutro poprawię ten błąd.
Sytuacja j.w. wystąpiła mi na domowym XP. Teraz gdy szukam błędu w pracy na Windows 7 ten błąd nie występuje. Szukam dalej...
Poprawione. Nowsza wersja programu jest już dostępna. Problem dotyczył tylko PIT/O dołączonego do zeznania PIT-37 i gdy format daty systemowej Windows był ustawiony na inny format niż dzień-miesiąc-rok.
Mam pytanie, czy ten problem też występował jak podawałem sam Pesel ? czy jak datę urodzenia podawałem ? I gdzie to sprawdzić dokładnie czy źle poszło i trzeba robić korektę ?
To tylko dotyczyło daty urodzenia. Jeśli był wpisany PESEL to został wysłany poprawnie. Dane można sprawdzić w oknie wysyłki. Nad tabelką z numerami wysłanych ID w prawym górnym rogu jest przycisk "Więcej informacji". Wyświetli wysłane dane.