Zwrot podatku na konto bankowe.
-
Gość
Zwrot podatku na konto bankowe.
Jak zgłosić do urzędu skarbowego chęć otrzymania zwrotu na konto bankowe?
Re: Zwrot podatku na konto bankowe.
Witam.
Trzeba pobrać i złożyć w urzędzie skarbowym nip-3 służy on do aktualizacji czyli zmiany danych osobowych, adresu zamieszkania, zameldowania a także możliwość podania numeru konta bankowego do zwrotu podatku.Jeśli prowadzi się działalność gospodarczą to wypełniamy o ile się nie mylę nip-1.
Trzeba pobrać i złożyć w urzędzie skarbowym nip-3 służy on do aktualizacji czyli zmiany danych osobowych, adresu zamieszkania, zameldowania a także możliwość podania numeru konta bankowego do zwrotu podatku.Jeśli prowadzi się działalność gospodarczą to wypełniamy o ile się nie mylę nip-1.
-
piotr'ek
Tylko uważaj. Skarbówka oprócz dawania kasy uwielbia również ją zabierać - a z konta jest najłatwiej.
-
Sławek
piotr'ek napisał(a) :
> Tylko uważaj. Skarbówka oprócz dawania kasy uwielbia również ją zabierać -
> a z konta jest najłatwiej.
Zabiera tym co są nieuczciwi bo jak ktoś rzetelnie sie rozlicza i sumiennie to nie zabierze
> Tylko uważaj. Skarbówka oprócz dawania kasy uwielbia również ją zabierać -
> a z konta jest najłatwiej.
Zabiera tym co są nieuczciwi bo jak ktoś rzetelnie sie rozlicza i sumiennie to nie zabierze
-
adaM
Z konta czy nie z konta - jak ma za co zabrać to i tak zabierze
Ludzie z tym człowiekiem szkoda dyskusji, nie dawajcie się prowokować...
-
piotr'ek
Bartek napisał(a) :
> Ludzie z tym człowiekiem szkoda dyskusji, nie dawajcie się prowokować...
Nawzajem. Chodziło mi o to, że skarbówka potrafi zablokować całe konto zamiast zabrać 200 czy 400 zł za mandat.
> Ludzie z tym człowiekiem szkoda dyskusji, nie dawajcie się prowokować...
Nawzajem. Chodziło mi o to, że skarbówka potrafi zablokować całe konto zamiast zabrać 200 czy 400 zł za mandat.
-
ciekawy
A ile ma czasu skarbówka na zrobienie przelewu? Ja czekam już prawie 2 miesiące...
Urząd ma 3 miesiące.