Wypełniłem deklaracje PIT 37 bez żadnych załączników i odliczeń. Wysłałem do US PIT37 w trybie testowym. Otrzymałem odpowiedź z serwera ;Kod 200 czyli wszystko OK. Za kilka dni zrobiłem już nowe zeznanie PIT 37 z załącznikiem PIT 0 , które było już dopracowane i z wszystkimi odliczeniami. Postanowiłem przed ostatecznym wysłaniem sprawdzić je w trybie testowym i dostałem odpowiedź z serwera , że takie zeznanie jest już w systemie i obecne nie może być przyjęte. Rozumiem , że nie wyślę tego juz drogą elektroniczną. Więc zostało mi to tylko wydrukowaći złożyć zeznanie w tradycyjny sposób. Czy tryb testowy nie umożliwia złożenia następnej deklaracji? Czy nie będę miał po złożeniu PIT-a problemów?
Czy jest możliwość wysyłki tego poprawionego PIT-a drogą elektroniczną? Myślałem , że tryb testowy to coś co nie mam następstw.
Pozdrawiam
Błąd wysłania , w trybie testowym ok
Re: Błąd wysłania , w trybie testowym ok
No to jest normalne - bo na bramce testowej jest już tamto stare zeznanie. Ale jeżeli tamtego nie wysyłałeś na główną, to teraz to kompletne zeznanie możesz wysłać na główną bramkę (nie testową) i wszystko będzie OK. Każda z bramek przyjmuje tylko jedno zeznanie z danym numerem (ami) NIP.