błąd 414

BOOTanick

błąd 414

Post autor: BOOTanick »

witam

W całości brzmi on "błąd 414 - nieprawidłowe dane identyfikacyjne" błąd wyskakuje przy każdej próbie wysłania rozliczenia mimo prawidłowo wpisanych danych i co ciekawe identyczny problem występuje także przez e-deklaracje

Rozumiem że problem może tkwić/tkwi w XML-u. Jak to można poprawić? :]

z pozdrowieniami :]

Bartek

Re: błąd 414

Post autor: Bartek »

Raczej w systemie MF jest błąd w danych,albo źle wpisujesz kwotę przychodu za 2009, ewentualnie imię,nazwisko,PESEL,NIP.Rok temu też wysyłałeś elektronicznie ?

Gość

Post autor: Gość »

zastanawia mnie ta kwota przychodu za zeszły rok...wpisuje zero bo przychodu nie miałem

BOOTanick

i nie, nie wysyłałem rok temu to pierwszy e-pit :]

Bartek

No to z 0 powinno przejść. Może sprawdź czy w pozostałych danych nie ma gdzieś spacji na końcu/początku itp. Sprawdzane są: imię,nazwisko,PESEL,data urodzenia, NIP,kwota przychodu.

BOOTanick

te dane wpisałem prawidłowo :]
mam wrażenie że to coś po drugiej stronie kabla ponieważ przy ww. błędzie status zwracało natychmiast, natomiast kiedy piszę tego posta program zwraca mi info że status weryfikacji otrzymam w ciągu 24 godzin :] czyżby tule ludzi słało że system się posypał? :]

Bartek

Ostatnio system "leżał" 2 dni, na razie zero komunikatów,ale może coś wariuje. Ps. jaki masz teraz status ? 200 ? Sprawdzaj od czasu do czasu status jak masz już identyfikator :)

BOOTanick

obecnie status 301 i od czasu do czasu info ze bramka nie działa/nie odpowiada i trzba spróbować później :]

Bartek

BOOTanick napisał(a) :
> obecnie status 301 i od czasu do czasu info ze bramka nie działa/nie
> odpowiada i trzba spróbować później :]

To teraz powinien się po jakimś czasie pojawić status 200 i będzie można a pobrać UPO (urzędowe poświadczenie odbioru)

BOOTanick

w takim razie nie pozostaje mi nic innego jak podziękować i trzymać kciuki żeby więcej problemów nie było :]

Zablokowany