jak otworzyć pit 2009?

gosci

jak otworzyć pit 2009?

Post autor: gosci »

chcę sprawdzić sobie dane z pitu za rok ubiegły i nie wiem jak go otworzyc :)

Gość

Re: jak otworzyć pit 2009?

Post autor: Gość »

Należy te dane otworzyć w prgramie PITy 2009. Czyli tym http://www.pit.dobry.pl/2009/pity2009ngsetup.php

hp

Post autor: hp »

UWAGA NA AKTUALIZACJE!
miałem wypełniony PIT 2010 czekałem na faktury za internet i był gotowy do wysłania
włączyłem aktualizacje a tu okazało się że, wszystkie PIT y od 2008 roku mi wykasowało!
Jak je odzyskać?
dotychczas wystarczyło zaimportować dane z poprzedniego roku a teraz będę musiał na nowo ręcznie wszystko odtwarzać.

M.K.

Post autor: M.K. »

Nie wykasowało. Proszę importować poprzez import z PITy 2009 i w nim wybrać plik (przycisk "Dowolny plik").

ja

Post autor: ja »

nie dziala. Na prawde przeszukalem juz chyba caly internet i nie moge otworzyc mojego pitu .dpit.
Zaraz oszaleje :/

P.

Post autor: P. »

hp napisał(a) :
> okazało się że, wszystkie PIT y od 2008 roku mi
> wykasowało!
> Jak je odzyskać?
Rada na przyszłość (bo teraz to za późno): Należy robić sobie kopie ważnych plików (na CD, DVD, dyski przenośne, ....)

Pomoc Techniczna IPS

Post autor: Pomoc Techniczna IPS »

Programy z serii PITy XXXX (gdzie XXXX to rok za który jest rozliczenie) zapisują pliki o rozszerzeniu *.PITYXXXXNG a nie *.DPIT. Dane domyślnie są zapisywane w katalogu Dokumenty AFi w Moje dokumenty czy Dokumenty (Windows Vista ,7).
Po aktualizacji aplikacji IPS dane z poprzednich lat są dostępne tak jak były.
Dane można zaimportować (poprzedni rok) oraz otworzyć w aplikacji, w której zostały zapisane.
http://www.pit.dobry.pl/index.php?plik=archiwum

Myślę, że chodzi o inny program do rozliczeń firmy coś na F.... :-)

Zablokowany