internet
Re: internet
art.26 ust.1
6a) wydatków ponoszonych przez podatnika z tytułu użytkowania sieci Internet, w wysokości nieprzekraczającej w roku podatkowym kwoty 760 zł
Zatem odlkiczeniu podlegają WYDATKI poniesione, nie więcej jednak niż 760 zł BRUTTO
6a) wydatków ponoszonych przez podatnika z tytułu użytkowania sieci Internet, w wysokości nieprzekraczającej w roku podatkowym kwoty 760 zł
Zatem odlkiczeniu podlegają WYDATKI poniesione, nie więcej jednak niż 760 zł BRUTTO
-
najtin
wydatki ?
tzn.? jeśli faktura jest za grudzień 2010 zapłacona w styczniu 2011 to odliczam czy nie ?
tzn.? jeśli faktura jest za grudzień 2010 zapłacona w styczniu 2011 to odliczam czy nie ?
najtin napisał(a) :
> wydatki ?
> tzn.? jeśli faktura jest za grudzień 2010 zapłacona w styczniu 2011 to
> odliczam czy nie ?
Odliczysz ją za rok - w rozliczeniu za 2011. Liczy się data zapłaty faktury. Tak samo faktura wystawiona w grudniu 2009, opłacona w styczniu 2010 jest do odliczenia teraz,a nie rok temu.
> wydatki ?
> tzn.? jeśli faktura jest za grudzień 2010 zapłacona w styczniu 2011 to
> odliczam czy nie ?
Odliczysz ją za rok - w rozliczeniu za 2011. Liczy się data zapłaty faktury. Tak samo faktura wystawiona w grudniu 2009, opłacona w styczniu 2010 jest do odliczenia teraz,a nie rok temu.
-
najtin
a jak w ubiegłym roku rozliczałam się z mężem a w tym roku chcę sama to ?
A faktury są na ... ? Poza tym nie widzę jakoś związku za bardzo ze sposobem rozliczania,a tym że o odliczeniu decyduje data zapłaty.
-
najtin
faktury są na mnie
powiązania proszę sie nie doszukiwać :)
zawsze rozliczałam się z mężem,
w tym roku chce sama + dzieci - podatku wystarczy
zapytałam tak profilaktycznie czy to jakiś problem w US jesli zawsze razem a teraz osobno
powiązania proszę sie nie doszukiwać :)
zawsze rozliczałam się z mężem,
w tym roku chce sama + dzieci - podatku wystarczy
zapytałam tak profilaktycznie czy to jakiś problem w US jesli zawsze razem a teraz osobno
Nie,żaden problem :) Odliczasz wszystkie faktury które zapłaciłaś w 2010 (nie więcej niż 760 zł-ale tego pilnuje program). Tylko należy pamiętać,że ulga na dzieci jest wspólna dla rodziców, więc jeżeli Ty odliczysz całą to mąż nie może nawet grosika z w ramach niej odliczyć :)
-
najtin
dzięki bardzo, pamiętam, że ulga jest jedna
a mam jeszcze pytanko
czy mogę rozliczyć siostrę z mężem, który miał działalność opłacił ryczałt pit 28a
zawiesił w 2009 a wyrejestrował w 2010 - skorzystaliby na kwocie wolnej
a mam jeszcze pytanko
czy mogę rozliczyć siostrę z mężem, który miał działalność opłacił ryczałt pit 28a
zawiesił w 2009 a wyrejestrował w 2010 - skorzystaliby na kwocie wolnej