polskie litery
polskie litery
Po wpisaniu prawidłowo w żółte pola polskich liter wyskakują drukowane ale bez znaków diaktrycznych.
Co robię źle i jak to zmienić?
Co robię źle i jak to zmienić?
Re: polskie litery
W niepolskiej wersji Windows proszę w panelu sterownia, w ustawieniach regionalnych ustawić "Polski" dla programów nieobsługujących Unicode.
Mam polską wersję windows7 i ustawiony język polski i tak było od początku.
pozdrawiam
pozdrawiam
To może właśnie ustawieniach dla programów nieobsługujących Unicode jest utawiony "ANGIELSKI" ?
W zakładce region i język i administracyjne :Bieżący język dla programów nieobsługujących kodu Unicode: polski(polska). Tak jest ustawione. Wdalszym ciągu ten sam problem.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
-
Proponuje zmienić czcionkę danych na inną w menu Dokument\Wlaściwości. Może tu jest problem?
Zmiana czcionki we właściwościach nic nie dała, próbowałem kilka.
Nie pisałem o tym wcześniej, ale otwierając zakładki: plik, edycja itd. również brak jest polskich liter może to da Panu do myślenia.
Pozdrawiam.
Nie pisałem o tym wcześniej, ale otwierając zakładki: plik, edycja itd. również brak jest polskich liter może to da Panu do myślenia.
Pozdrawiam.
Do myślenia to już dało, bo program zachowuje się identycznie jak w niepolskim Windows, albo gdy opcja ..."Unicode" jest ustawiona na inny język.
Co mogę zaproponować to zmianę języka dla programów nieobsługujących Unicode najpierw na - angielski.
Następnie przywrócić znowu - polski.
Może Windows zaktualizuje sobie wtedy odpowiednie pliki.
Co mogę zaproponować to zmianę języka dla programów nieobsługujących Unicode najpierw na - angielski.
Następnie przywrócić znowu - polski.
Może Windows zaktualizuje sobie wtedy odpowiednie pliki.
-
Jeśli to Windows 7, to czy była aktualizacja systemu z innego, np. z Vista EN?
W Windows 7 mamy możliwość pobrania spolszczenia w Opcje regionalne - Region i języki - Zainstaluj lub odinstaluj języki wyświetlania. Może coś po spolszczeniu w rejestrze systemu jest nie tak?
W Windows 7 mamy możliwość pobrania spolszczenia w Opcje regionalne - Region i języki - Zainstaluj lub odinstaluj języki wyświetlania. Może coś po spolszczeniu w rejestrze systemu jest nie tak?
Windows7 oryginalny, kupiony razem ze sprzętem.
Zmiana języka na angielski i następnie na polski w ustawieniach regionalnych i ponowne uruchomienie laptopa nic nie dała.
Pozdrawiam
Zmiana języka na angielski i następnie na polski w ustawieniach regionalnych i ponowne uruchomienie laptopa nic nie dała.
Pozdrawiam