Jako że o wynajmie już było na tym forum to chciałbym dowiedzieć się jeszcze czy przepisy dotyczące wynajmu itp mieszkań, lokali .. dotyczą również "wynajmu" powierzchni reklamowej na stronie www?
Zamierzam umieścić reklamy na swojej stronie i zastanawiam się, czy powinienem płacić comiesięczną zaliczkę do US czy też wystarczy, że w przyszłym roku umieszczę je w rocznym zeznaniu.
Jeszcze jedno: na jakim formularzu należałoby to zgłosić?
Podatek od wynajmu powierzchni reklamowej na stronie www
Re: Podatek od wynajmu powierzchni reklamowej na stronie www
Dzięki za linki. Mam nadzieję, że właściwy US będzie co najmniej tego samego zdania co przytoczone interpretacje. I tak podejrzewam, że miła pani w US będzie kompletnie nieświadoma co i jak należy zrobić (tak jak to miało miejsce parę lat temu gdy zapytałem o możliwość odliczenia internetu mobilnego).
Stąd moje pytanie na form. Na szczęście pozostał mi jeszcze prawie miesiąc aby wpłacić zaliczkę, a to na ile będzie to zgodne z przepisami prawa podatkowego dowiem się podczas ewentualnej kontroli - oby nie!
Stąd moje pytanie na form. Na szczęście pozostał mi jeszcze prawie miesiąc aby wpłacić zaliczkę, a to na ile będzie to zgodne z przepisami prawa podatkowego dowiem się podczas ewentualnej kontroli - oby nie!