Witam,
w sierpniu zmieniłam miejsce zamieszkania (inne województwo), ale nie mam zameldowania w nowym miejscu. Wiem, że wystarczy tylko miejsce zamieszkania, ale ten nieszczęsny obowiązek meldunkowy...Gdzie lepiej się rozliczać, w starym czy nowym miejscu?
I druga sprawa, to internet. Mam faktury z obecnego mieszkania ( VII-XII) oraz ze "starego" za cały rok, czy mogę je wszystkie odliczyć?
Dziękuję za odpowiedź
zmiana miejsca zamieszkania
Re: zmiana miejsca zamieszkania
Jak co roku podatnik ma prawo skorzystać z odliczenia od dochodu kwoty wydatkowanej na korzystanie z sieci internet w lokalu (budynku) stanowiącym miejsce zamieszkania podatnika w wysokości nieprzekraczającej w roku podatkowym kwoty 760 zł.
tu jest link dokładnie opisujący
http://www.pit.pl/ulga-internet/index.php
tu jest link dokładnie opisujący
http://www.pit.pl/ulga-internet/index.php
"Gdzie lepiej się rozliczać, w starym czy nowym miejscu? "
Składa się do urzędu skarbowego właściwego według miejsca zamieszczania na dzień 31 grudnia.
Przy zmianie miejsca zamieszkania, należało w ciągu 30 dni złożyc do USu NIP 3 aktualizujący.
Składa się do urzędu skarbowego właściwego według miejsca zamieszczania na dzień 31 grudnia.
Przy zmianie miejsca zamieszkania, należało w ciągu 30 dni złożyc do USu NIP 3 aktualizujący.
sprzedałem mieszkanie i musiałem sie wymeldowac .
mieszkam w innym miescie.
złozyłem w starym US NIP 3 z miejscem zamieszkania w tym nowym miejscu.
Meldunku stałego nie mam nadal
Urzad skarbowy wysyła NIP wg własciwosci i Tobie do wiadomości na adres dla koresondencji jaki podasz w NIP 3 .
I to bedzie Twój nowy Urzad Skarbowy gdzie bedziesz składac PIT za 2010
mieszkam w innym miescie.
złozyłem w starym US NIP 3 z miejscem zamieszkania w tym nowym miejscu.
Meldunku stałego nie mam nadal
Urzad skarbowy wysyła NIP wg własciwosci i Tobie do wiadomości na adres dla koresondencji jaki podasz w NIP 3 .
I to bedzie Twój nowy Urzad Skarbowy gdzie bedziesz składac PIT za 2010