Access violation at address 2AEC5DDF in module 'PITYIPSDB.dll'

Rozmowy o programach IPS i Fundacji Nasza Szkoła
Rotunie

Access violation at address 2AEC5DDF in module 'PITYIPSDB.dll'

Post autor: Rotunie »

Podczas próby uruchomienia programu, program zawiesza się na minutę po czym wyskakuje komunikat jak w załączniku. Następnie przy próbie otworzenia rozliczeń z bazy program informuje że nie można połączyć się z bazą. Sprawdziłem ustawienia w zakładce bazy danych, oraz użyłem opcji "Testuj połączenie", wszystko wygląda w porządku.

Program jest zainstalowany na serwerze terminali, Windows Server 2019 wersja 1809.

Na tej samej maszynie inne osoby nie dostają tego komunikatu i mogą pracować bez problemu

Wersja: 2.2024
Wersja pliku: 2.2024.10.10
Baza MSSQL
Załączniki
okno błędu
okno błędu

Pomoc Techniczna IPS

Re: Access violation at address 2AEC5DDF in module 'PITYIPSDB.dll'

Post autor: Pomoc Techniczna IPS »

Jakie zostało wybrane uwierzytelnienie do bazy - Windows czy Nazwa użytkownika i Hasło?

Rotunie

Post autor: Rotunie »

Jest wybrane uwierzytelnianie Windows. Użytkownik wcześniej nie miał problemu z pracą w programie.
Dodatkowa informacja, o której nie wspomniałem w wpisie, sytuacja nastąpiła po ostatnich aktualizacjach programu. Po sprawdzeniu musiało to nastąpić po aktualizacji na wersję 2.2024.10.8

Pomoc Techniczna IPS

Post autor: Pomoc Techniczna IPS »

Jeśli inny użytkownik na tej samej wersji programu nie zgłasza błędu, to problem dotyczy uprawnienia do bazy. Do serwera jest OK.
Proponuje sprawdzić połączenie do bazy uwierzytelnieniem login i hasło.

M.K.

Post autor: M.K. »

W zakresie połączenia i uwierzytelniania do bazy nic nie było zmieniane ale rzeczywiście coś zawsze mogło na to wpłynąć .
Poszukam przyczyny błędu.

ODPOWIEDZ