Witam.
Mam taki mały problem z wysłaniem PIT-37. Usiłuję wysłać Deklaracje, a tu mi wyskakuje ten sam komunikat i nie pozwala wysłać. Komunikat:
"Status 301 - Dokument w trakcie przetwarzania, sprawdź wynik następnej weryfikacji dokumentu). Informuje, że w systemie e-Deklaracje trwa przetwarzanie przesłanych danych. Należy powtórzyć odbiór statusu."
No to dałam na : Ponownie sprawdź status.
I za każdym razem ten sam komunikat. No to powtórzyłam wysłanie jeszcze raz tego PIT-u, i nic.... dalej to samo. Nie chce się wysłać. i tak jest prawie godzinę.
Internet mi chodzi, bez błędów jest to zeznanie podatkowe, to co jest nie tak?
Bardzo proszę o szybką podpowiedź, co mam zrobić, aby w końcu wyszło. Już wcześniej kilka PIT-ów wysłałam i było w porządku, a teraz coś jest nie tak.... Wysyłam screen błędu, bo to chyba błąd, skoro nie chce się wysłać....
Z góry dziękuję.
Pozdrawiam i życzę miłego dnia
Joanna
Status 301 - dokum.w trakcie przetwarzania - ???
Re: Status 301 - dokum.w trakcie przetwarzania - ???
co mam zrobić, .... - uzbroić się w cierpliwość.
Rozliczenie ok.
Rozliczenie ok.
-
Status 301 oznacza, że dokument został wysłany tylko czeka w kolejce na przetworzenie. System e-Deklaracje ma 24 godziny na przetworzenie wysłanych danych. Należy otworzyć dokument za np. 2 godziny, wybrać opcję wysyłki i w oknie wysyłki nacisnąć na przycisk "Ponownie sprawdź status".
System e-Deklaracje, bramka czynna - można uzyskać UPO.
Och, dziękuję. Właśnie teraz weszłam i poszło :) uff... już zaczęłam się martwić :)
Dzięki za wszystko. Jestem spokojna, że mam w Was oparcie w razie jakichś problemów. Bogu niech będą dzięki :)
Pozdrawiam serdecznie .
Joanna
Dzięki za wszystko. Jestem spokojna, że mam w Was oparcie w razie jakichś problemów. Bogu niech będą dzięki :)
Pozdrawiam serdecznie .
Joanna