nowa pozycja na jaaro 2022 Holandia
nowa pozycja na jaaro 2022 Holandia
Dzień dobry,
dostałam od klienta jaaropgave za 2022 i zauważyłam, że pojawiła się tam pozycja, której wcześniej nie widziałam na dokumentach z poprzednich lat. Oprócz standardowych pozycji loon loonheffing kwota 25819, loonbelasting/premievolksverzekering kwota 3876, jest pozycja Ingehouden loonbelasting 1462, co w tłumaczeniu oznacza podatek płace. Czy ta ostania pozycja może oznaczać faktycznie zapłacony podatek od wynagrodzenia, który mogłabym odliczyć w PIT-36? Z góry dziękuję za pomoc.
dostałam od klienta jaaropgave za 2022 i zauważyłam, że pojawiła się tam pozycja, której wcześniej nie widziałam na dokumentach z poprzednich lat. Oprócz standardowych pozycji loon loonheffing kwota 25819, loonbelasting/premievolksverzekering kwota 3876, jest pozycja Ingehouden loonbelasting 1462, co w tłumaczeniu oznacza podatek płace. Czy ta ostania pozycja może oznaczać faktycznie zapłacony podatek od wynagrodzenia, który mogłabym odliczyć w PIT-36? Z góry dziękuję za pomoc.
Re: nowa pozycja na jaaro 2022 Holandia
Czy ta ostania pozycja może oznaczać faktycznie zapłacony podatek od wynagrodzenia, który mogłabym odliczyć w PIT-36?
Dosłownie znaczy - podatek pobrany od wynagrodzenia......więc wg mnie można go wpisać do rozliczenia.
Nie widziałem jeszcze jaaro....za 2022r.
Ahoj !
Dosłownie znaczy - podatek pobrany od wynagrodzenia......więc wg mnie można go wpisać do rozliczenia.
Nie widziałem jeszcze jaaro....za 2022r.
Ahoj !
Tak by to wyglądało.
Natomiast przeliczając według Tax rates in the Netherlands 2022 nie wychodzi ta kwota.
Natomiast przeliczając według Tax rates in the Netherlands 2022 nie wychodzi ta kwota.
Witaj @snykwa....
Też sprawdzałem i nie wychodzi taka kwota......
Ale skoro jest na jaaro... to w US można to udowodnić.
Też sprawdzałem i nie wychodzi taka kwota......
Ale skoro jest na jaaro... to w US można to udowodnić.
Witaj @Wla.gle.
Zgadzam się z tym. Zwróciłem tylko uwagę, że z takiego przeliczenia jak robiliśmy do tej pory wychodzi podatek mniejszy. Ale to nawet lepiej jeżeli podatek byłby większy bo wtedy dopłata po rozliczeniu nie byłaby tak bolesna.
Zgadzam się z tym. Zwróciłem tylko uwagę, że z takiego przeliczenia jak robiliśmy do tej pory wychodzi podatek mniejszy. Ale to nawet lepiej jeżeli podatek byłby większy bo wtedy dopłata po rozliczeniu nie byłaby tak bolesna.
Dziękuję za odpowiedzi. Tak wiem, że nie wychodzi licząc zgodnie ze sztuką, czyli współczynnikiem, jest mniejszy o ok 480 eur. Ale tak jak piszecie, skoro jest na jaaro to jest to do udowodnienia w razie czego.
snykwa pisze:
> Witaj @Wla.gle.
> Zgadzam się z tym. Zwróciłem tylko uwagę, że z takiego przeliczenia jak
> robiliśmy do tej pory wychodzi podatek mniejszy. Ale to nawet lepiej jeżeli
> podatek byłby większy bo wtedy dopłata po rozliczeniu nie byłaby tak
> bolesna.
w tym przypadku po uwzględnieniu ulgi nie wychodzi w ogóle dopłata
> Witaj @Wla.gle.
> Zgadzam się z tym. Zwróciłem tylko uwagę, że z takiego przeliczenia jak
> robiliśmy do tej pory wychodzi podatek mniejszy. Ale to nawet lepiej jeżeli
> podatek byłby większy bo wtedy dopłata po rozliczeniu nie byłaby tak
> bolesna.
w tym przypadku po uwzględnieniu ulgi nie wychodzi w ogóle dopłata
To nawet lepiej.
No i nie będzie problemu z wyodrębnianiem podatku....:).
Część Panowie.
Mam prośbę. Jak dostaniecie już w ręce ten nowy jaro to dajcie znać.
Może w końcu Holendrzy dali nam żyć i pozbędziemy się współczynnika .
Snykwa, gdzie Ty to liczysz ? Daj linka plis.
Mam prośbę. Jak dostaniecie już w ręce ten nowy jaro to dajcie znać.
Może w końcu Holendrzy dali nam żyć i pozbędziemy się współczynnika .
Snykwa, gdzie Ty to liczysz ? Daj linka plis.