Status 301 przy wysyłce
Status 301 przy wysyłce
Przy wysyłce PIT-28 pojawia się status 301 i tak w kółko, cały czas wyskakuje komunikat jak poniżej, czy coś jest nie tak, czy należy coś zrobić oprócz ciągłego sprawdzania statusu wysyłki ?
"Status 301 ("Dokument w trakcie przetwarzania, sprawdź wynik następnej weryfikacji dokumentu")
informuje że w systemie e-Deklaracje trwa przetwarzanie dokumentu "PIT-28".
Należy powtórzyć odbiór statusu".
"Status 301 ("Dokument w trakcie przetwarzania, sprawdź wynik następnej weryfikacji dokumentu")
informuje że w systemie e-Deklaracje trwa przetwarzanie dokumentu "PIT-28".
Należy powtórzyć odbiór statusu".
Re: Status 301 przy wysyłce
Proponuję sprawdzić za kilka godzin.
Status 301 z komunikatem jak w pierwszym poście po 6 godzinach się nie zmienił, zaczynam się martwić, co będzie jak tak zostanie, co będę mógł zrobić, ponownie wysłać zeznanie, czy jakieś inne działanie z mojej strony.
Może w e-Deklaracjach mają jakiś zonk.
Może w e-Deklaracjach mają jakiś zonk.
A to nie jest tak ze PIT-28 w wersji elektronicznej jest dopiero od 15.II ? Oczywiście nie dotyczy wersji papierowej.
Nie wiem, być może się pośpieszyłem, ale wyczytałem w necie że można już składać (screen poniżej), jak jest w rzeczywistości to pewnie wie tylko MF.
Dostęp do Twój e-PIT jest jak piszesz, ale wysyłka, jak na razie wielka niewiadoma.
Dostęp do Twój e-PIT jest jak piszesz, ale wysyłka, jak na razie wielka niewiadoma.
Status 301 powinien szybko się zakończyć ponieważ sprawdza tylko spójność dokumentu ze schematem.
Jeśli status się nie zmieni najpóźniej 15 lutego to myślę, że trzeba wysłać PIT jeszcze raz.
Jeśli status się nie zmieni najpóźniej 15 lutego to myślę, że trzeba wysłać PIT jeszcze raz.
Czasu na wysyłkę jest sporo, poczekam do połowy lutego, może wcześniej się zmieni z 301 na 200, jak nie to wyślę ponownie.
Otrzymałem zgłoszenie od użytkownika o 301 dla PIT-16A. Tutaj nie mają uzasadnienia przypuszczenia co do początku terminu.
Proponuje wysłać ten PIT-28 jeszcze raz. Jeśli w rezultacie oba kiedyś przejdą to jeden będzie potraktowany jako duplikat.
Proponuje wysłać ten PIT-28 jeszcze raz. Jeśli w rezultacie oba kiedyś przejdą to jeden będzie potraktowany jako duplikat.
Okazuje się że jest problem w e-deklaracjach.
-