Przy próbie otwarcia jednego (i tylko tego) zestawu w bazie, pojawia się komunikat o błędzie jak w załączniku.
Czyżby było to wynikiem, że zestaw był robiony w "dziurze czasowej" spowodowanej zmianą czasu?
Jak odzyskać zestaw, bo akurat to był taki bardziej skomplikowany i trochę czasu pochłonął?
Błąd podczas odczytu danych - dziura czasowa :)
Re: Błąd podczas odczytu danych - dziura czasowa :)
Znalazłem już coś na ten temat (błąd związany ze zmianą czasu) więc jest nadzieja…
Zabezpieczyłem miejsca w których mogło dojść do błędu związanego z "dziurą czasową".
Ponieważ nie mamy tego konkretnego przypadku więc nie mogę sprawdzić czy to wszystko.
Zanim będzie aktualizacja programu proponuję skopiować i rozpakować do katalogu programu PITyIPS moduł PITyIPSDB.DLL:
https://www.dobry.pl/pliki/Testy/PITYIPSDB_1_0_8_55.ZIP
m.k.
Ponieważ nie mamy tego konkretnego przypadku więc nie mogę sprawdzić czy to wszystko.
Zanim będzie aktualizacja programu proponuję skopiować i rozpakować do katalogu programu PITyIPS moduł PITyIPSDB.DLL:
https://www.dobry.pl/pliki/Testy/PITYIPSDB_1_0_8_55.ZIP
m.k.
Podmiana biblioteki nie pomogła, ale poradziłem sobie.
Ponieważ w dniu zmiany czasu na letni, czas między godziną 2 a 3 w nocy formalnie nie istnieje, to go "zaistniałem".
Po odłączeniu internetu, wyłączeniu synchronizacji czasu i wyłączeniu automatycznej zmiany czasu (to ostatnie ważne, bo bez tego W10 nie przyjmował w ogóle godziny 2giej w nocy, od razu zmieniając ją na 3), udało się otworzyć plik.
Przy otwartym pliku, zmieniłem datę i godzinę na aktualną, zapisałem zmiany.
Teraz się otwiera.
Ponieważ w dniu zmiany czasu na letni, czas między godziną 2 a 3 w nocy formalnie nie istnieje, to go "zaistniałem".
Po odłączeniu internetu, wyłączeniu synchronizacji czasu i wyłączeniu automatycznej zmiany czasu (to ostatnie ważne, bo bez tego W10 nie przyjmował w ogóle godziny 2giej w nocy, od razu zmieniając ją na 3), udało się otworzyć plik.
Przy otwartym pliku, zmieniłem datę i godzinę na aktualną, zapisałem zmiany.
Teraz się otwiera.
Dziękuję za informację.
Teraz aby usunąć ten błąd muszę cofnąć się do tej "dziury czasowej" :)
Teraz aby usunąć ten błąd muszę cofnąć się do tej "dziury czasowej" :)