PIT-19A osoba duchowna
PIT-19A osoba duchowna
Osoba duchowna zmieniła w trakcie roku podatkowego parafię, w tym również urząd skarbowy. Gdzie składa PIT-19A, w obu urzędach, czy w ostatnim? Jak co rok zrobiłam PIT-19A na dwa urzędy, wysłałam elektronicznie pierwszy, poszedł sprawnie i jest UPO. Drugi przyszedł z błędem 414, wyjaśniając, że w systemie, jest już złożony dokument z takim identyfikatorem podatkowym. Co mam zrobić?
Re: PIT-19A osoba duchowna
...Gdzie składa PIT-19A, w obu urzędach, czy w ostatnim? - składa w ostatnim.
oraz
w razie zmiany miejsca wykonywania funkcji, osoba duchowna jest obowiązana w terminie siedmiu dni zawiadomić o tym naczelników urzędów skarbowych właściwych dotychczasowego i nowego miejsca wykonywania funkcji oraz podać dane niezbędne do ustalenia wysokości ryczałtu według nowego miejsca wykonywania funkcji.
W tej sytuacji jeśli złożono do pierwszego US , to zrobiłbym korektę ......no i tutaj pytanie czy było zgłoszona zmiana miejsca pełnienia
funkcji duszpasterskiej.
oraz
w razie zmiany miejsca wykonywania funkcji, osoba duchowna jest obowiązana w terminie siedmiu dni zawiadomić o tym naczelników urzędów skarbowych właściwych dotychczasowego i nowego miejsca wykonywania funkcji oraz podać dane niezbędne do ustalenia wysokości ryczałtu według nowego miejsca wykonywania funkcji.
W tej sytuacji jeśli złożono do pierwszego US , to zrobiłbym korektę ......no i tutaj pytanie czy było zgłoszona zmiana miejsca pełnienia
funkcji duszpasterskiej.