Duże litery
Duże litery
Czy tylko ja muszę za każdym razem, po imporcie, wchodzić w pole "edycja" i zaznaczać "duże litery"?
Można to jakoś zablokować?
Można to jakoś zablokować?
Re: Duże litery
We właściwościach programu można ustawić domyślnie wypełnienia dużymi literami.
Ja trochę z innej beczki, nie można opróżnić kosza, bez względu czy prawoklik na zeznaniu, czy na kosz, w tym drugim przypadku komunikat usunieto 0 dokumentów i oczywiście dokument widnieje dalej w koszu, wersja programu to PITy IPS 2.2019.4.10.
Moze to tylko u mnie taka przypadłość ?
Edit: Po zainstalowaniu PITy IPS 2.2019.4.14 problem zniknął.
I jeszcze mała sugestia, czy nie można by do nazwy pliku exe dodać wersję programu, przy próbie ściągnięcia aktualizacji wiadomo by było czy jest to nowsza wersja od posiadanej/zainstalowanej.
Moze to tylko u mnie taka przypadłość ?
Edit: Po zainstalowaniu PITy IPS 2.2019.4.14 problem zniknął.
I jeszcze mała sugestia, czy nie można by do nazwy pliku exe dodać wersję programu, przy próbie ściągnięcia aktualizacji wiadomo by było czy jest to nowsza wersja od posiadanej/zainstalowanej.
Tak, poprawienie usuwania z kosza wymieniłem w przyczyna aktualizacji.
Numeru wersji póki co nie mogę dodawać bo nie mam mechanizmu który mógłby aktualizować linki na stronach www.
Numeru wersji póki co nie mogę dodawać bo nie mam mechanizmu który mógłby aktualizować linki na stronach www.
M.K. pisze:
> We właściwościach programu można ustawić domyślnie wypełnienia dużymi
> literami.
Tak, ale po imporcie zaczyna po swojemu (z małymi literami).
> We właściwościach programu można ustawić domyślnie wypełnienia dużymi
> literami.
Tak, ale po imporcie zaczyna po swojemu (z małymi literami).
Import jest z 2018 do 2019?
M.K. pisze:
> Import jest z 2018 do 2019?
Tak
> Import jest z 2018 do 2019?
Tak
Też mam ten sam problem ..
W Asystencie i PIT-y IPS nie ma możliwości zmiany koloru czcionki z niebieskiego na czarny tak jak jest w PIT-y 2019, a może nie umiem tego znaleźć ?
Druga sprawa to z ciekawości i to właściwie "musztarda po obiedzie", ale jak wypełniałem PIT 28 w Asystencie i w PIT-y IPS pomimo zaznaczenia opcji duzych liter to i tak program mnie nie słuchał :), było to we wcześniejszych, któryś tam wersjach, czy tak było z powodu błędu programu, czy mojego ?, jak napisałem to już historia, PIT 28 wysłany wypełniony standardowo, pierwsza litera duża, reszta mała.
Druga sprawa to z ciekawości i to właściwie "musztarda po obiedzie", ale jak wypełniałem PIT 28 w Asystencie i w PIT-y IPS pomimo zaznaczenia opcji duzych liter to i tak program mnie nie słuchał :), było to we wcześniejszych, któryś tam wersjach, czy tak było z powodu błędu programu, czy mojego ?, jak napisałem to już historia, PIT 28 wysłany wypełniony standardowo, pierwsza litera duża, reszta mała.