Witam,
Dotarłem do wypełniania PIT/ZG i teraz nie do końca wiem jaką kwotę mam wpisać do pola nr.8
Mieszkam w Polsce, do pracy przechodzę przez rzekę. Codziennie jestem w domu więc odliczenie diety tutaj chyba odpada.
Jakie są koszty uzyskania przychodu - standardowo tylko 111,25/miesiąc?
Czy kwota do wpisania w PIT/ZG to jest tylko wynagrodzenie brutto - KUP?
Czy też mogę ją jeszcze pomniejszyć o któreś z niemieckich "odpisów".
Na wyciągu z niemiec mam:
- Zarobki brutto
- Podatek
- Zaliczki na ubezpieczenie: zdrowotne, emerytalne, przeciwko bezrobociu, pielęgnacyjne, społeczne.
Pozdrawiam.
Niemcy - Jaka kwota do PIT/ZG
Re: Niemcy - Jaka kwota do PIT/ZG
Przychód - KUP.
Jeśli to ta sama miejscowość to 111,25, jeśli inna to 139,06.
Jeśli to ta sama miejscowość to 111,25, jeśli inna to 139,06.
Biorąc pod uwagę powyższe przychód = wynagrodzenie brutto
Czyli nic innego oprócz naszych KUP nie można odjąć?
I czy w w PIT36 wpisuje jakieś odliczenia z niemiec? Czy też w przypadku wyłączenia z progresją kwota w ZG jest używana tylko i wyłącznie do obliczenia stopy podatkowej i oprócz niej (przepisanej do pola 199 w PIT36) nic więcej się nie uwzględnia?
Czyli nic innego oprócz naszych KUP nie można odjąć?
I czy w w PIT36 wpisuje jakieś odliczenia z niemiec? Czy też w przypadku wyłączenia z progresją kwota w ZG jest używana tylko i wyłącznie do obliczenia stopy podatkowej i oprócz niej (przepisanej do pola 199 w PIT36) nic więcej się nie uwzględnia?
I czy w w PIT36 wpisuje jakieś odliczenia z niemiec?....
Nie.
.... Czy też w przypadku wyłączenia z progresją kwota w ZG jest używana tylko i wyłącznie do obliczenia stopy podatkowej i oprócz niej (przepisanej do pola 199 w PIT36) nic więcej się nie uwzględnia?.....
Tak.
Nie.
.... Czy też w przypadku wyłączenia z progresją kwota w ZG jest używana tylko i wyłącznie do obliczenia stopy podatkowej i oprócz niej (przepisanej do pola 199 w PIT36) nic więcej się nie uwzględnia?.....
Tak.
Dziękuję, wszystko jasne, będzie trzeba zapłacić :(