Dwa pity 11
Dwa pity 11
Witam,
Mam pytanie odnośnie Pit11.
Pracowałem w ciągu roku podatkowego od stycznia do sierpnia u jednego pracodawcy na umowę o pracę, następnie od września do końca roku u nowego pracodawcy również na umowę o pracę. Moje pytanie dotyczy już samego wypełniania, ponieważ zsumowałem kwoty z dwóch pitów11 i podświetliło mi n niebiesko rubrykę: KOSZTY UZYSKANIA PRZYCHODÓW.. Nie może przekraczać 1335 złotych a moje wynoszą 1442.. Co zrobić? Zostawić to tak?
Pozdrawiam
Mam pytanie odnośnie Pit11.
Pracowałem w ciągu roku podatkowego od stycznia do sierpnia u jednego pracodawcy na umowę o pracę, następnie od września do końca roku u nowego pracodawcy również na umowę o pracę. Moje pytanie dotyczy już samego wypełniania, ponieważ zsumowałem kwoty z dwóch pitów11 i podświetliło mi n niebiesko rubrykę: KOSZTY UZYSKANIA PRZYCHODÓW.. Nie może przekraczać 1335 złotych a moje wynoszą 1442.. Co zrobić? Zostawić to tak?
Pozdrawiam
Re: Dwa pity 11
Zaznacz okienko z dojazdem.
Ale ja właśnie nie dojeżdżałem ;) Ani nie pracowałem JEDNOCZEŚNIE u dwóch jak sugeruje jedno okienko
jeśli pracodawca takie koszta wykazał to musisz zastosować wyższe ...
Enia
Ja zsumowałem obydwa koszta uzyskania przychodów i wyszła mi taka liczba. Mogłabyś doprecyzować co oznaczają koszta wyższe? Zaznaczyć, że dojeżdżałem? Konsekwencji nie będzie?
Ja zsumowałem obydwa koszta uzyskania przychodów i wyszła mi taka liczba. Mogłabyś doprecyzować co oznaczają koszta wyższe? Zaznaczyć, że dojeżdżałem? Konsekwencji nie będzie?
tak zaznacz z dojazdem , bo w takim razie pracodawca zastosował u Ciebie wyższe KUP z tytułu dojazdu , koszta bez dojazdu byłyby 111,25 x 12 miesięcy = 1335 a ty masz 139,06 pewnie u drugiego i stąd taka kwota
Dziękuję bardzo :)
Miłego wieczoru!
Miłego wieczoru!
Właściwie powinieneś zaznaczyć okienko "wiele" stosunków pracy i to byłoby zgodne z prawdą.