Ulga na dziecko
Ulga na dziecko
Witam,
Razem z żoną nasze wspólne dochody w tym roku przekroczyły 112 000,00 zł.
Jeżeli rozliczymy się osobno, to czy jedno z nas (to które zarobiło mniej niż 56 000 zł) będzie mogło skorzystać z ulgi na nasze jedyne dziecko?
Pozdrawiam.
Razem z żoną nasze wspólne dochody w tym roku przekroczyły 112 000,00 zł.
Jeżeli rozliczymy się osobno, to czy jedno z nas (to które zarobiło mniej niż 56 000 zł) będzie mogło skorzystać z ulgi na nasze jedyne dziecko?
Pozdrawiam.
Re: Ulga na dziecko
Macie wspólny limit 112 000. Przychód-KUP-składka społeczna. Nie możecie odliczyć.
WITAM!
CZY BIERZE SIĘ POD UWAGĘ DOCHÓD Z POZYCJI 102 PIT 37? U MNIE W TEJ POZYCJI WYSZŁO 115 598,69. TO ZNACZY, ŻE NIE MOGĘ ODLICZYĆ ULGI NA JEDNO DZIECKO?
POZDRAWIAM
CZY BIERZE SIĘ POD UWAGĘ DOCHÓD Z POZYCJI 102 PIT 37? U MNIE W TEJ POZYCJI WYSZŁO 115 598,69. TO ZNACZY, ŻE NIE MOGĘ ODLICZYĆ ULGI NA JEDNO DZIECKO?
POZDRAWIAM
Jeżeli w poz. 99,100,101 masz 0,00 to tak.
dochód po odliczeniu SKŁADEK SPOŁECZNYCH.
dochód po odliczeniu SKŁADEK SPOŁECZNYCH.
Bierze się dochód po odliczeniu składek społecznych w poz. 97 i 98.
Czyli liczy się dochód z pozycji 102, bo program odliczył już składki społeczne. Czy tak?
W Twoim przypadku tak, ale są jeszcze pozycje 99,100 i 101 a tych pozycji się nie odlicza.
Tak jeżeli w poz. 99,100,101 masz 0,00 wtedy z poz. 102 - bez ulg w PIT/O,PIT/D
Teraz rozumiem. Mam 0.00 w poz. 99,100,101.
Dziękuję. Jesteście ŚWIETNI :-)
POZDRAWIAM
Dziękuję. Jesteście ŚWIETNI :-)
POZDRAWIAM
Witam!
Jak liczy się dochód dziecka niepełnoletniego? Czy przez to, że dziecko zarabiało, to zwiększa się dochód rodziców? Czy dochód dziecka może wpłynąć na
przekroczenie limitu 112 000zł?
Jak liczy się dochód dziecka niepełnoletniego? Czy przez to, że dziecko zarabiało, to zwiększa się dochód rodziców? Czy dochód dziecka może wpłynąć na
przekroczenie limitu 112 000zł?