Mam 3 zł do zapłaty, czy muszę przelać taką małą kwotę.
Pozdrawiam
Do zapłaty 3zł
Re: Do zapłaty 3zł
Tak, każdą zaległość należy uregulować. Ja pytałem kiedyś telefonicznie w US czy jak mam 2 zł do zapłaty to czy muszę zapłacić. Odpowiedziano mi, że powinienem. Jeśli jednak nie wpłacę to będę miał na koncie w US -2 zł. Jeśli w następnym roku będę miał nadpłatę to US odejmie sobie to 2 zł od tej nadpłaty.
Może być problem jeśli będzie potrzebne jakieś zaświadczenie z US do np. kredytu. Wtedy US wydaje oświadczenie o zaleganiu podatnika na rzecz US. Nie podaje kwoty ale można wtedy tego kredytu nie dostać.
Więc lepiej uregulować bo potem trzeba cały czas pamiętać o tym - 3 zł a przecież w następnych latach również może wyjść niedopłata i suma będzie rosła.
Może być problem jeśli będzie potrzebne jakieś zaświadczenie z US do np. kredytu. Wtedy US wydaje oświadczenie o zaleganiu podatnika na rzecz US. Nie podaje kwoty ale można wtedy tego kredytu nie dostać.
Więc lepiej uregulować bo potem trzeba cały czas pamiętać o tym - 3 zł a przecież w następnych latach również może wyjść niedopłata i suma będzie rosła.
-
Re: Do zapłaty 3zł
Dziękuję za info
Pozdrawiam
Pozdrawiam