Czy firma ,która zrobiła mi usługę może rządać ode mnie NIP-u jako osoby fizycznej by wystawić fakturę, paragon? Podobno mają takie wymogi.
O NIP- ie już dawno zapomniałam
NIP osoby fizycznej a faktura VAT
Re: NIP osoby fizycznej a faktura VAT
@danula pisze:
Czy firma ,która zrobiła mi usługę może żądać ode mnie NIP-u jako osoby fizycznej ...nie może gdyż osoba fizyczna
która nie prowadzi działalności gospodarczej nie ma obowiązku posiadania NIP, nie mogą również żądać
podania PESEL.
Może to jest firma która nie może świadczyć usług dla prywatnego klienta i dlatego chcą NIP...?
Czy firma ,która zrobiła mi usługę może żądać ode mnie NIP-u jako osoby fizycznej ...nie może gdyż osoba fizyczna
która nie prowadzi działalności gospodarczej nie ma obowiązku posiadania NIP, nie mogą również żądać
podania PESEL.
Może to jest firma która nie może świadczyć usług dla prywatnego klienta i dlatego chcą NIP...?
usługa już dawno wykonana
raczej ich program do fakturowania nie ma możliwości wystawienia faktury bez nip czy peselu.
Można z tego wybrnąć poprzez wpisanie kropki
zmusić do podaniu Peselu czy NIP-u nie mogą - nie ma takiego obowiązku.
Można z tego wybrnąć poprzez wpisanie kropki
zmusić do podaniu Peselu czy NIP-u nie mogą - nie ma takiego obowiązku.
Na razie od nich nic nie dostałam, żadnego potwierdzenia usługi
Dużym ułatwieniem jest wystawianie faktur poprzez przygotowany do tego profesjonalny program. Takie narzędzie dostępne jest na stronie internetowej https://szybkafaktura.pl/. Korzystają z niego nowoczesne firmy, które dążą do tego, aby usprawnić funkcjonowanie przedsiębiorstwa.