Brak UPO

rebeka3

Brak UPO

Post autor: rebeka3 »

Witam, wysyłałam wczoraj PIT-37 podpisywany podpisem kwalifikowanym. Do czasu wyłączenia komputera status wysyłania był 302. Dziś chciałam pobrać UPO ale niestety go nie ma, numeru referencyjnego na zaznaniu tez nie ma. Przy próbie ponownej wysyłki pojawia się status 414- weryfikacja negatywna- w systemie jest już złożony dokument z podanym identyfikatorem. Jak pobrać teraz potwierdzenie wysyłki?

M.K.

Re: Brak UPO

Post autor: M.K. »

1. Trudno mi teraz powiedzieć co mogło się stać, że dane zniknęły. Może to nie jest ten plik?!

Niezależnie od przyczyny

2. Proszę sprawdzić czy wszystkie dane są takie same. Wydaje się że nie skoro system e-deklaracje nie chce ich przyjąć.
Gdyby to były takie same dane to komunikat z e-deklaracji byłby "wysłałeś duplikat" i pojawił by się nowy numer referencyjny.

3. Jeśli dane będą poprawne proponuję wysłanie korekty (zaznaczyć korekta na formularzu). Można dołączyć formularza ORD-ZU z wyjaśnieniem ale nie ma potrzeby. Można wysłać bez wyjaśnień.

wla.gle

Post autor: wla.gle »

Może to pomoże:
Kliknij w oknie wysyłki do urzędu -po otwarciu okna dialogowego- na opcję "Ponownie sprawdź status" może pokaże się UPO.
Miałem tak parę razy i było OK.

M.K.

Post autor: M.K. »

Pytanie czy jest numer ref.

Janusz M

Post autor: Janusz M »

: wla.gle » wczoraj, o 12:17
Może to pomoże:
Kliknij w oknie wysyłki do urzędu -po otwarciu okna dialogowego- na opcję "Ponownie sprawdź status" może pokaże się UPO.
Miałem tak parę razy i było OK.
..........
Też tak miałem i pomogło.

Zablokowany