Aktualizacje

MARKO

Aktualizacje

Post autor: MARKO »

W czasie pobierania aktualizacji pojawia się komunikat
W pobieraniu aktualizacji wystapił błąd: "Socket Error#10022 Invalid argument"
No i oczywiście nie mogę sciągnąć najnowszej wersji. Skasowałen stary program i wgrałem nowo ściągnięty ale błąd się powtarza.
POMOCY

avalam

Re: Aktualizacje

Post autor: avalam »

Witam. Tez zauważyłem że z najnowszą aktualizacją 1.1.2.3 z dnia; 19-01-2010 jest coś nie tak.
Wyłącz komputer odczekaj parę chwil i włącz z powrotem - może problem zniknie. U mnie to pomogło.
Teraz działa chodż działo się coś dziwnego po zainstalowaniu wersji 1.1.2.3.
U mnie było jeszcze gorzej;
1) Program po zainstalowaniu najnowszej wersji - przy próbie wysyłki elektronicznej przerywał połączenie do e-deklaracje, przerywał wysyłkę. Zacząłem szukać i co się okazało; nie chciał pobrać powtórnie aktualizacji - (tej samej) wyświetlał komunikat; " W pobieraniu aktualizacji wystąpił błąd "Socked Error # 100013 Access denied."!
2) Następnie dostrzegłem, że komputer stracił połączenie sieciowe. (Kilka komuterów w sieci) I przestał działać internet. Z ciekawości zrobiłem aktualizację na drugim komputerze i po chwili zrobiło się dokładnie to samo. Ten sam komunikat. Przy próbie wysyłki do e-deklaracje przerwanie połaczenia; Komunikat; Nastąpił błąd podczas przesyłania danych. Sprawdź swoje połączenie sieciowe. Przy próbie połączenia sieciowego komunikat Windows że nie można ustalić adresu sieciowego komputera.
3) Po włączeniu trzeciego komputera - gdzie nie ma zainstalowanego programu PITY2009 - okazało się że na trzecim komp. wszytko działa OK. Połaczenie sieciowe działa, internet działa.
4) Po ponownym włączeniu komputera pierwszego i drugiego po wystartowaniu systemu - okazuje się że połaczenie sieciowe zostało przywrócone, internet zadziałał, i sam program PITY2009 zaczął normalnie działać. Przy próbie aktualizacji normalnie jakby nigdy nic sprawdził aktualną wersję i zadał pytanie czy chcę powtórnie pobrać najnowszą aktualizację - wszystko OK> Po zrobieniu PIT28 - wysłałem 1 szt i wysyłka poszła OK> Czyli sam nie wiem co się działo. Wszystko wróciło normalnoie na obu komputerach. Ale trzeba było wyłączyć i ponownie po kilku min. włączyć, Ale dlaczego zanikneła wcześniej sieć ?? Nie wiem. Może P. Marcin coś na ten temat powie. Pozdr.

M.K.

Post autor: M.K. »

Hmmm.... Jakie są zainstalowane na tych komputerach programy antywirusowe / zapory ?

MARKO

M.K. napisał(a) :
> Hmmm.... Jakie są zainstalowane na tych komputerach programy antywirusowe /
> zapory ?
U mnie jest Panda Global Protection 2010 (razem z firewallem). Problemów z internetem nie miałem tak jak avalam ale nie mogę zaktualazować programu

avalam

Post autor: avalam »

Na jednym komp. jest NORTON 360 , Na drugim Norton Antyvirus 2009. Ale od wczoraj wszystko już wróciło do normy i działa po tym wyłączeniu komputerów i ponownym włączeniu. Programy antyviru Norton ( 360, i antyvirus) nie sprawiały dotychczas żadnych kłopotów i nie powodują. Postaram się zainstalowac PITY2009 na kolejnym komp. zobaczymy czy bedzie wszystko ok. Pozdr.

Pomoc Techniczna IPS

Post autor: Pomoc Techniczna IPS »

MARKO napisał(a) :
> W czasie pobierania aktualizacji pojawia się komunikat
> W pobieraniu aktualizacji wystapił błąd: "Socket Error#10022 Invalid
> argument"
> No i oczywiście nie mogę sciągnąć najnowszej wersji. Skasowałen stary
> program i wgrałem nowo ściągnięty ale błąd się powtarza.
> POMOCY

Został sprawdzony komunikat błędu i dotyczy on zabezpieczeń programu Panda.
Widocznie zostało wybrane odrzucanie połączenia, tak jak na obrazku.
Załączniki
wynik.gif

MARKO

faktycznie to była wina antywirusa. Teraz aktualizuje sie bez problemu. Dziękuję

AP

Post autor: AP »

Witam,
Mam problem z aktualizacją oprogramowania PITy 2009. Przy próbie nawiązania połączenia z serwerem pojawia się komunikat z błędem:
"W pobieraniu aktualizacji wystąpił błąd: "Socket Error # 10061
Connection refused."!".
W jaki sposób rozwiązać powyższy problem (zaktualizować oprogramowanie).

Pozdrawiam i dziękuję za pomoc,
AP

M.K.

Post autor: M.K. »

Proponuję pobrać uaktualnienie bezpośrednio ze strony: http://pit.dobry.pl/index.php?plik=pliki

Zablokowany