BŁĘDY PRZY ROZLICZANIU INDYWIDUALNYM Z DZIECKIEM
BŁĘDY PRZY ROZLICZANIU INDYWIDUALNYM Z DZIECKIEM
Przy indywidualnym wyliczaniu PIT-36 lub 37 z ulgą na dziecko program uporczywie wielokrotnie pyta o drugiego rodzica..nawet jak samotnie wychowująca i jak więcej niż jedno dziecko......do poprawki.
Wersja 1.8.2.4 to samo..........
Wersja 1.8.2.4 to samo..........
Re: BŁĘDY PRZY ROZLICZANIU INDYWIDUALNYM Z DZIECKIEM
Proszę o przytoczenie treści komunikatu.
Przyznam, że zrobiłem kilka symulacji i nie chcą mi "wyskoczyć" jakiekolwiek błędy.
Pokazuje się taki komunikat - Nie wpisano dochodu drugiego rodzica/współmałżonka, jeśli nie ma odliczenie wpisz 0.
Miałem to parokrotnie więc wpisuję zero i komunikat znika.
Miałem to parokrotnie więc wpisuję zero i komunikat znika.
PROGRAM PYTA O ODLICZENIA DRUGIEGO RODZICA , KTÓREGO NIE MA.......LUB NIE MA LIMITU ZE WZGLĘDU NA ILOŚĆ DZIECI.(I TAK PYTA O ODLICZENIA DRUGIEGO RODZICA)
W STYLU PODAJ KWOTĘ ODLICZONĄ PRZEZ DRUGIEGO RODZICA....I DO PUKI NIE WPISZĘ "0" TRAKTUJE JAKO BŁĄD I TAK NP 4 RAZY JAK SĄ CZTERY DZIECIAKI.....
W STYLU PODAJ KWOTĘ ODLICZONĄ PRZEZ DRUGIEGO RODZICA....I DO PUKI NIE WPISZĘ "0" TRAKTUJE JAKO BŁĄD I TAK NP 4 RAZY JAK SĄ CZTERY DZIECIAKI.....
Po wpisaniu "0" program "ma pewność", że drugi rodzic/opiekun nic nie odliczył.
Może być sytuacja, że podatnik zapomni wpisać, więc wpisanie 0 jest tylko zabezpieczeniem dla podatnika.
Może być sytuacja, że podatnik zapomni wpisać, więc wpisanie 0 jest tylko zabezpieczeniem dla podatnika.
Następne błędy :
W PIT-36 wpisałem polskie dochody poz 43 i dochody w poz 64 oraz załącznik ZG z Niemiec.
Program krzyczy natomiast:
[PIT/ZG podatnika](Poz.12a) Nie ząłczono załącznika(-ów) PIT/B podatnika. Do poz. 12a zostanie przeniesiona kwota z załącznika PIT/B podatnika - proszę załączyć PIT/B podatnika i wypełnić na nim odpowiednie pozycje.
✓ [PIT/ZG podatnika](Poz.12b) Nie załączono załącznika(-ów) PIT/B podatnika. Do poz. 12b zostanie przeniesiona kwota z załącznika PIT/B podatnika - proszę załączyć PIT/B podatnika i wypełnić na nim odpowiednie pozycje.
] [PIT/ZG podatnika](Poz.29a) Nie załączono załącznika(-ów) PIT/B. Do poz. 29a zostanie przeniesiona kwota z załącznika PIT/B - proszę załączyć PIT/B i wypełnić na nim odpowiednie pożycie.
[PIT/ZG podatnika](Poz.29b) Nie załączono załącznika(-ów) PIT/B. Do poz. 29b zostanie przeniesiona kwota z załącznika PIT/B - proszę załączyć PIT/B i wypełnić na nim odpowiednie pozycje._
W PIT-36 wpisałem polskie dochody poz 43 i dochody w poz 64 oraz załącznik ZG z Niemiec.
Program krzyczy natomiast:
[PIT/ZG podatnika](Poz.12a) Nie ząłczono załącznika(-ów) PIT/B podatnika. Do poz. 12a zostanie przeniesiona kwota z załącznika PIT/B podatnika - proszę załączyć PIT/B podatnika i wypełnić na nim odpowiednie pozycje.
✓ [PIT/ZG podatnika](Poz.12b) Nie załączono załącznika(-ów) PIT/B podatnika. Do poz. 12b zostanie przeniesiona kwota z załącznika PIT/B podatnika - proszę załączyć PIT/B podatnika i wypełnić na nim odpowiednie pozycje.
] [PIT/ZG podatnika](Poz.29a) Nie załączono załącznika(-ów) PIT/B. Do poz. 29a zostanie przeniesiona kwota z załącznika PIT/B - proszę załączyć PIT/B i wypełnić na nim odpowiednie pożycie.
[PIT/ZG podatnika](Poz.29b) Nie załączono załącznika(-ów) PIT/B. Do poz. 29b zostanie przeniesiona kwota z załącznika PIT/B - proszę załączyć PIT/B i wypełnić na nim odpowiednie pozycje._
DO MK
ALE SAMOTNIE WYCHOWUJĄCY ..PO CO PYTA...?
ALE SAMOTNIE WYCHOWUJĄCY ..PO CO PYTA...?
PITSTEFEK pisze:
> Następne błędy :
> W PIT-36 wpisałem polskie dochody poz 43 i dochody w poz 64 oraz
> załącznik ZG z Niemiec.
Proszę o zainstalowanie "aktualnej" wersji PITów, tzn. starszej.
Te błędy dostały mi się do program w związku z pisaniem Asystenta PIT.
Taka kontrola i przenoszenie z PIT/B będzie zrealizowane ale jeszcze nie mogę jej opublikować.
Wersja, która Pan ma była kilka godzin i ją wycofałem.
Przepraszam za ten błąd!
> Następne błędy :
> W PIT-36 wpisałem polskie dochody poz 43 i dochody w poz 64 oraz
> załącznik ZG z Niemiec.
Proszę o zainstalowanie "aktualnej" wersji PITów, tzn. starszej.
Te błędy dostały mi się do program w związku z pisaniem Asystenta PIT.
Taka kontrola i przenoszenie z PIT/B będzie zrealizowane ale jeszcze nie mogę jej opublikować.
Wersja, która Pan ma była kilka godzin i ją wycofałem.
Przepraszam za ten błąd!
PITSTEFEK pisze:
> DO MK
> ALE SAMOTNIE WYCHOWUJĄCY ..PO CO PYTA...?
Ponieważ nie wiemy czy cały rok jest osobą samotnie wychowującą dzieci.
> DO MK
> ALE SAMOTNIE WYCHOWUJĄCY ..PO CO PYTA...?
Ponieważ nie wiemy czy cały rok jest osobą samotnie wychowującą dzieci.