Błąd walidacji danych
Błąd walidacji danych
Witam!
Przy próbie wysłania do US otrzymuję komunikat:
"Wystąpiły błędy podczas tworzenia pliku XML z zeznaniem (...) Wysyłanie danych nie może być kontynuowane."
I dalej:
"Raport modułu wysyłania danych do systemu e-Deklaracje.
Wystąpiły błędy podczas tworzenia pliku XML. Wysyłanie danych nie może być kontynuowane.
[Błędy walidacji danych]
Nazwa: zo3x:element, Deklaracja.Zalaczniki.Zalacznik_PIT_O.PozycjeSzczegolowe.P_E.zo3x:P_E2, Opis: Pierwsze imię, Wartość: , Nr Wywołania: 0 Komunikat: Tekst nie może być pusty.
[Błędy walidacji danych]
Nazwa: zo3x:element, Deklaracja.Zalaczniki.Zalacznik_PIT_O.PozycjeSzczegolowe.P_E.zo3x:P_E3, Opis: Nazwisko, Wartość: , Nr Wywołania: 0 Komunikat: Tekst nie może być pusty.
[Błędy walidacji danych]
Nazwa: zo3x:element, Deklaracja.Zalaczniki.Zalacznik_PIT_O.PozycjeSzczegolowe.P_E.zo3x:P_E4, Opis: Data urodzenia, Wartość: , Nr Wywołania: 0 Komunikat: Data musi być podana."
Rozumiem, że chodzi o imię, nazwisko, datę urodzenia dziecka? Wpisywanie nic nie daje,
raz - program podpowiada, że jak jest pesel, to to niepotrzebne,
dwa - komunikat nadal jest taki sam.
Przeinstalowywałem program, ale bez zmian (system Vista x86).
Proszę o jakieś sugestie.
Przy próbie wysłania do US otrzymuję komunikat:
"Wystąpiły błędy podczas tworzenia pliku XML z zeznaniem (...) Wysyłanie danych nie może być kontynuowane."
I dalej:
Wystąpiły błędy podczas tworzenia pliku XML. Wysyłanie danych nie może być kontynuowane.
[Błędy walidacji danych]
Nazwa: zo3x:element, Deklaracja.Zalaczniki.Zalacznik_PIT_O.PozycjeSzczegolowe.P_E.zo3x:P_E2, Opis: Pierwsze imię, Wartość: , Nr Wywołania: 0 Komunikat: Tekst nie może być pusty.
[Błędy walidacji danych]
Nazwa: zo3x:element, Deklaracja.Zalaczniki.Zalacznik_PIT_O.PozycjeSzczegolowe.P_E.zo3x:P_E3, Opis: Nazwisko, Wartość: , Nr Wywołania: 0 Komunikat: Tekst nie może być pusty.
[Błędy walidacji danych]
Nazwa: zo3x:element, Deklaracja.Zalaczniki.Zalacznik_PIT_O.PozycjeSzczegolowe.P_E.zo3x:P_E4, Opis: Data urodzenia, Wartość: , Nr Wywołania: 0 Komunikat: Data musi być podana."
Rozumiem, że chodzi o imię, nazwisko, datę urodzenia dziecka? Wpisywanie nic nie daje,
raz - program podpowiada, że jak jest pesel, to to niepotrzebne,
dwa - komunikat nadal jest taki sam.
Przeinstalowywałem program, ale bez zmian (system Vista x86).
Proszę o jakieś sugestie.
Re: Błąd walidacji danych
Czy to rozliczenie wspólne małżonków?
Dostałem dzisiaj po południu informację o usunięciu nadmiarowej walidacji w takim przypadku.
Jutro z rana będzie aktualizacja programu.
Dostałem dzisiaj po południu informację o usunięciu nadmiarowej walidacji w takim przypadku.
Jutro z rana będzie aktualizacja programu.
Tak, to wspólny PIT-37 z załącznikiem PIT-O. Bez załącznika PIT-O działa poprawnie.
W między czasie sprawdziłem na Windows 10, efekt ten sam. (Instalator 1.8.1.10)
Czyli czekam na aktualizację.
Dziękuję za odpowiedź.
W między czasie sprawdziłem na Windows 10, efekt ten sam. (Instalator 1.8.1.10)
Czyli czekam na aktualizację.
Dziękuję za odpowiedź.
Instalator 1.8.1.11 rozwiązał problem. Bardzo dziękuję!
Pozdrawiam!
Pozdrawiam!
Witam, ja teraz także mam ten problem że pojawia mnie się komunikat "Wystąpiły błędy podczas tworzenia pliku XML z zeznaniem (...) Wysyłanie danych nie może być kontynuowane."
I dalej:
jest to pit 37 z załącznikiem pitu O -> mam najnowszą wersję programu pity 2016. proszę o pomoc
nie wiem co oznacza "Instalator 1.8.1.11 rozwiązał problem. Bardzo dziękuję!" :)) więc stąd moje pytania, co zrobić aby wysłać owy pit do urzędu?
I dalej:
jest to pit 37 z załącznikiem pitu O -> mam najnowszą wersję programu pity 2016. proszę o pomoc
nie wiem co oznacza "Instalator 1.8.1.11 rozwiązał problem. Bardzo dziękuję!" :)) więc stąd moje pytania, co zrobić aby wysłać owy pit do urzędu?
Jaka jest treść komunikatu?
"WYSTĄPIŁY BŁĘDY PODCZAS TWORZENIA PLIKU xml Z ZEZNANIEM pit-37 2016{imie nazwisko} [PIT-37(23)(ZA 2016 E-DEK)]. WYSYŁANIE DANYCH NIE MOŻE BYĆ KONTYNUOWANE. =>
wczoraj próbowałam z komputera z systemem operacyjnym win.10 a teraz próbuję z komputera z syst.oper. WIN7. program do pitów zaktualizowany.
wczoraj próbowałam z komputera z systemem operacyjnym win.10 a teraz próbuję z komputera z syst.oper. WIN7. program do pitów zaktualizowany.
Aneta_29 pisze:
----> nie wiem co oznacza "Instalator 1.8.1.11 rozwiązał problem. Bardzo dziękuję!"
Jest to wersja instalatora/programu.
Ja na wszelki wypadek zapisuję sobie wszystkie wersje na dysku, w przypadku kłopotów po instalacji najnowszej aktualizacji/wersji
odinstalowuję ją i instaluję wersję, która działała poprawnie /starszą wersję/
Obecnie też używam tej wersji - 1.8.1.11 jeśli ją masz na dysku to zainstaluj.
----> nie wiem co oznacza "Instalator 1.8.1.11 rozwiązał problem. Bardzo dziękuję!"
Jest to wersja instalatora/programu.
Ja na wszelki wypadek zapisuję sobie wszystkie wersje na dysku, w przypadku kłopotów po instalacji najnowszej aktualizacji/wersji
odinstalowuję ją i instaluję wersję, która działała poprawnie /starszą wersję/
Obecnie też używam tej wersji - 1.8.1.11 jeśli ją masz na dysku to zainstaluj.
Aneta_26 pisze:
> "WYSTĄPIŁY BŁĘDY PODCZAS TWORZENIA PLIKU xml Z ZEZNANIEM pit-37 2016{imie
> nazwisko} [PIT-37(23)(ZA 2016 E-DEK)]. WYSYŁANIE DANYCH NIE MOŻE BYĆ KONTYNUOWANE.
Przed tym tekstem powinny być jeszcze inne informacje.
> "WYSTĄPIŁY BŁĘDY PODCZAS TWORZENIA PLIKU xml Z ZEZNANIEM pit-37 2016{imie
> nazwisko} [PIT-37(23)(ZA 2016 E-DEK)]. WYSYŁANIE DANYCH NIE MOŻE BYĆ KONTYNUOWANE.
Przed tym tekstem powinny być jeszcze inne informacje.
już znalazłam błąd- nr krs nie chce przejść pomimo tego,że jest prawidłowy, wpisałam inny i przeszło :)
Ostatnio zmieniony 9 lut 2017, o 11:14 przez Aneta_26, łącznie zmieniany 1 raz.