PIT po korekcie i przed korektą
PIT po korekcie i przed korektą
Musiałem złożyć korektę PIT-36. Po jakimś czasie chciałem sprawdzić coś w PItach i mam problem ze znalezieniem wersji przed złożeniem korekty. Czy wersje przed i po korekcie są zapisywane oddzielnie czy jest tylko ostatnia wersja?
Re: PIT po korekcie i przed korektą
--> Czy wersje przed i po korekcie są zapisywane oddzielnie czy jest tylko ostatnia wersja?
Jeśli korektę zapisałeś jako nowy plik to masz i pierwotne zeznanie i korektę.
Jeśli jednak nie utworzyłeś korekty jako nowy plik to niestety, ale masz tylko korektę.
Powinno się robić to tak /przynajmniej ja tak robię/ -
-otwierasz zeznanie, wybierasz <plik> zapisz jako>nadajesz mu nazwę jako nowemu plikowi np. to samo-korekta /jest zapytanie czy nowy plik /, zmieniasz dane, zaznaczasz korekta.
Zobacz czy masz może plik tymczasowy z pierwotną wersją /w nazwie ma ~ PITY 2015NG/, tylko trzeba wskazać program za pomocą którego ma być otworzony.
Jeśli korektę zapisałeś jako nowy plik to masz i pierwotne zeznanie i korektę.
Jeśli jednak nie utworzyłeś korekty jako nowy plik to niestety, ale masz tylko korektę.
Powinno się robić to tak /przynajmniej ja tak robię/ -
-otwierasz zeznanie, wybierasz <plik> zapisz jako>nadajesz mu nazwę jako nowemu plikowi np. to samo-korekta /jest zapytanie czy nowy plik /, zmieniasz dane, zaznaczasz korekta.
Zobacz czy masz może plik tymczasowy z pierwotną wersją /w nazwie ma ~ PITY 2015NG/, tylko trzeba wskazać program za pomocą którego ma być otworzony.