Witam,
w roku ubiegłym otrzymywałem stypendium z Europejskiego Funduszu Społecznego, ale nie otrzymałem żadnego PIT-11 z Urzędu Pracy. Rozumiem, że uzyskany w ten sposób przychód nie jest opodatkowany, ale czy powinienem uwzględnić go w PIT-37? Jak wygląda również analogiczna sytuacja tyle tylko, że dotyczy pobieranych składek społecznych i zdrowotnych? Czy to też mam jakoś uwzględnić w pit-37?
Dziękuję za pomoc.
Stypendium EFS
Re: Stypendium EFS
Europejskie stypendia są zwolnione i nie ujmujemy ich nigdzie w zeznaniu /skoro nie ma PIt z tego tytułu to nie ma co ujmować/.
Składki społeczne i zdrowotne są do odliczenia o ile były płacone przez podatnika /odliczamy 7,75%/ lub płatnika jako składki do odliczenia /co pisze na pit/.
Mam nadzieję, że o to w pytaniu była mowa - jak nie to proszę przybliżyć temat .....
Składki społeczne i zdrowotne są do odliczenia o ile były płacone przez podatnika /odliczamy 7,75%/ lub płatnika jako składki do odliczenia /co pisze na pit/.
Mam nadzieję, że o to w pytaniu była mowa - jak nie to proszę przybliżyć temat .....