PIT-28 i dodawanie PIT-28/A
PIT-28 i dodawanie PIT-28/A
Po wypełnieniu PIT-28 program pokazał mi, że nie mam załącznika PIT-28/A. Dodałem go z wiersz poleceń: Plik- Dołącz/odłącz zeznania i załączniki. O ile wszystkie dane osobowe zostały przeniesione z PIT-28 do PIT-28/A to z danymi finansowymi jest już gorzej. Nie tylko, że nie zostały przeniesione ale i zniknęły z PIT-28.
Re: PIT-28 i dodawanie PIT-28/A
Bo to co się znajdzie w PIT28 zależy od tego co znajdzie się w załącznikach, a nie odwrotnie :)
Wydawało mi się, że normalną koleją rzeczy PIT-28 jest dokumentem głównym i załączniki zależą od niego, ale może to tylko takie moje pokrętne rozumowanie. Bo to załączniki wpływają na stan dokumentu głównego. Na przyszłość będę wiedział, jak to mówią całe życie człowiek się uczy, a i tak głupi umiera umiera.
Dzięki za pomoc.
Dzięki za pomoc.
Nie taki głupi... Ma Pan rację, że w przypadku gdy jest jeden PIT-28/A kwoty z PIT-28 mogłyby przenieść się do nowo załączonego załącznika. Gdyby było kilka działalności i kilka PIT-28/A to wtedy byłoby to niemożliwe. Ale pominięcie pierwszej sytuacji nazwę jednak moim zaniedbaniem :(
Jeżeli coś na picie głównym zależy od tego co jest w załączniku(ach) to logiczny, jest wpisywanie tego w pierwszej kolejności w załączniku. Poza tym co w sytuacji gdy użytkownik wypełni PIT28 doda 1 PIT 28A,program przeniesie kwoty "myśląc",że to jedyna działalność a następnie doda jeszcze jeden załącznik ?? Dane trzeba będzie i tak poprawiać :)
Ostatnio przesunięty w górę 1 lut 2010, o 09:36 przez: Anonymous.