Witam.
Widzę, że dany temat już się pojawił, ale tam twórca sam znalazł rozwiązanie problemu, a ja niestety znaleźć go nie umiem.
Wyszło mi, że mam do zapłaty 2 zł do US, ale nie wiem gdzie mogę otworzyć/wydrukować druczek do przelewu.
Dziękuję z góry za pomoc.
Druczek do przelewu do US
Re: Druczek do przelewu do US
Plik-dołącz odłącz załączniki-zaznacz załącznik z poz. 4 (zgłoszenie ZAP-3... przelew/wpłata)
A mogę komuś zapłacić ze swojego konta - oczywiście wpiszę, że wpłata od danej osoby
Stan przedstawiony w artykule, do którego odwołuje się P.T. snykwa, obowiązywał do końca 2015 r.
Od 1-01-2016 r. obowiązuje art. 62b znowelizowanej ordynacji podatkowej (Dz.U. z 2015 r. poz. 1649), którego §§ 1 i 2 przytaczam dosłownie:
Art. 62b. § 1. Zapłata podatku może nastąpić także przez:
1) małżonka podatnika, jego zstępnych, wstępnych, pasierba, rodzeństwo, ojczyma i macochę;
2) aktualnego właściciela przedmiotu hipoteki przymusowej lub zastawu skarbowego, jeżeli podatek zabezpieczony jest hipoteką przymusową lub zastawem skarbowym;
3) inny podmiot, w przypadku gdy kwota podatku nie przekracza 1000 zł.
§ 2. W przypadkach, o których mowa w § 1 pkt 1 i 3, jeżeli treść dowodu zapłaty nie budzi wątpliwości co do przeznaczenia zapłaty na zobowiązanie podatnika uznaje się, że wpłata pochodzi ze środków podatnika.
Od 1-01-2016 r. obowiązuje art. 62b znowelizowanej ordynacji podatkowej (Dz.U. z 2015 r. poz. 1649), którego §§ 1 i 2 przytaczam dosłownie:
Art. 62b. § 1. Zapłata podatku może nastąpić także przez:
1) małżonka podatnika, jego zstępnych, wstępnych, pasierba, rodzeństwo, ojczyma i macochę;
2) aktualnego właściciela przedmiotu hipoteki przymusowej lub zastawu skarbowego, jeżeli podatek zabezpieczony jest hipoteką przymusową lub zastawem skarbowym;
3) inny podmiot, w przypadku gdy kwota podatku nie przekracza 1000 zł.
§ 2. W przypadkach, o których mowa w § 1 pkt 1 i 3, jeżeli treść dowodu zapłaty nie budzi wątpliwości co do przeznaczenia zapłaty na zobowiązanie podatnika uznaje się, że wpłata pochodzi ze środków podatnika.